آموزش توابع در جاوا اسکریپت
آموزش توابع در جاوا اسکریپت
در این درس از مجموعه آموزش برنامه نویسی سایت سورس باران، به آموزش توابع در جاوا اسکریپت خواهیم پرداخت.
یک تابع گروهی از کدهای قابل استفاده مجدد است که می تواند در هر کجای برنامه شما فراخوانی شود. با این کار دیگر نیازی به نوشتن مجدد همان کد نیست. در نوشتن کدهای مدولار به برنامه نویسان کمک می کند. توابع به یک برنامه نویس اجازه می دهد تا یک برنامه بزرگ را به تعدادی از توابع کوچک و قابل کنترل تقسیم کند.
مانند هر زبان برنامه نویسی پیشرفته دیگر، جاوا اسکریپت همچنین از تمام ویژگی های لازم برای نوشتن کد مدولار با استفاده از توابع پشتیبانی می کند. شما حتماً در فصل های قبل توابعی مانند ()alert و ()write را دیده اید. ما بارها و بارها از این توابع استفاده می کردیم ، اما آنها فقط یک بار در هسته جاوا اسکریپت نوشته شده اند.
جاوا اسکریپت به ما اجازه می دهد توابع خود را نیز بنویسیم. در این بخش نحوه نوشتن توابع خود در جاوا اسکریپت توضیح داده شده است.
تعریف تابع
قبل از استفاده از یک تابع ، باید آن را تعریف کنیم. متداول ترین روش برای تعریف یک تابع در جاوا اسکریپت استفاده از کلمه کلیدی تابع است، به دنبال آن یک نام تابع منحصر به فرد، لیستی از پارامترها (که ممکن است خالی باشد) و یک بلوک بیانیه احاطه شده توسط پرانتزهای مجعد.
نحو اساسی در اینجا نشان داده شده است.
1 2 3 4 5 6 7 |
<script type = "text/javascript"> <!-- function functionname(parameter-list) { statements } //--> </script> |
مثال
مثال زیر را امتحان کنید. این تابعی را به نام sayHello تعریف می کند که هیچ پارامتری نمی گیرد –
1 2 3 4 5 6 7 |
<script type = "text/javascript"> <!-- function sayHello() { alert("Hello there"); } //--> </script> |
فراخوانی تابع
برای فراخوانی یک تابع در جایی از اسکریپت، به سادگی باید نام آن عملکرد را همانطور که در کد زیر نشان داده شده است، بنویسید.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 |
<html> <head> <script type = "text/javascript"> function sayHello() { document.write ("Hello there!"); } </script> </head> <body> <p>Click the following button to call the function</p> <form> <input type = "button" onclick = "sayHello()" value = "Say Hello"> </form> <p>Use different text in write method and then try...</p> </body> </html> |
خروجی
1 2 3 |
Click the following button to call the function Use different text in write method and then try... |
تاکنون، توابع بدون پارامتر را مشاهده کرده ایم. اما یک امکان برای عبور پارامترهای مختلف در هنگام فراخوانی یک تابع وجود دارد. این پارامترهای عبور شده را می توان در داخل تابع ضبط کرد و هر دستکاری را می توان بر روی آن پارامترها انجام داد. یک تابع می تواند چندین پارامتر را که با کاما از هم جدا شده اند ، بگیرد.
مثال
مثال زیر را امتحان کنید. ما در اینجا تابع sayHello خود را اصلاح کرده ایم. اکنون دو پارامتر طول می کشد.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 |
<html> <head> <script type = "text/javascript"> function sayHello(name, age) { document.write (name + " is " + age + " years old."); } </script> </head> <body> <p>Click the following button to call the function</p> <form> <input type = "button" onclick = "sayHello('Zara', 7)" value = "Say Hello"> </form> <p>Use different parameters inside the function and then try...</p> </body> </html> |
خروجی
1 2 3 |
Click the following button to call the function Use different parameters inside the function and then try... |
دستور بازگشت
یک تابع جاوا اسکریپت می تواند دستور بازگشت اختیاری داشته باشد. اگر می خواهید مقداری را از یک تابع برگردانید ، این مورد لازم است. این دستور باید آخرین عبارت یک تابع باشد.
به عنوان مثال، شما می توانید دو عدد را از یک تابع عبور دهید و سپس می توانید انتظار داشته باشید که این عملکرد ضرب آنها را در برنامه فراخوانی شما برگرداند.
مثال
مثال زیر را امتحان کنید. این تابعی را تعریف می کند که دو پارامتر را می گیرد و آنها را قبل از بازگشت نتیجه در برنامه فراخوانی، بهم می پیوندد.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 |
<html> <head> <script type = "text/javascript"> function concatenate(first, last) { var full; full = first + last; return full; } function secondFunction() { var result; result = concatenate('Zara', 'Ali'); document.write (result ); } </script> </head> <body> <p>Click the following button to call the function</p> <form> <input type = "button" onclick = "secondFunction()" value = "Call Function"> </form> <p>Use different parameters inside the function and then try...</p> </body> </html> |
خروجی
1 2 3 |
Click the following button to call the function Use different parameters inside the function and then try... |
لیست جلسات قبل آموزش جاوا اسکریپت
- آموزش جاوا اسکریپت
- نگاه کلی به آموزش جاوا اسکریپت
- آموزش نحو در جاوا اسکریپت
- آموزش فعال کردن جاوا اسکریپت در مرورگرها
- آموزش قرارگیری در فایل HTML در جاوا اسکریپت
- آموزش متغیرها در جاوا اسکریپت
- آموزش عملگرها در جاوا اسکریپت
- آموزش دستور if-else در جاوا اسکریپت
- آموزش دستور switch case در جاوا اسکریپت
- آموزش حلقه while در جاوا اسکریپت
- آموزش حلقه for در جاوا اسکریپت
- آموزش حلقه for…in در جاوا اسکریپت
- آموزش کنترل حلقه در جاوا اسکریپت
دیدگاه شما