در این مطلب با مقاله کاملترین معرفی زبان برنامه نویسی Groovy در خدمت شما دوستان عزیز هستیم. Groovy (گرووی ) یک زبان شی گرا است که مبتنی بر پلتفرم جاوا است. Groovy 1.0 در تاریخ 2 ژانویه 2007 با Groovy 2.4 منتشر شد. Groovy از طریق Apache License v 2.0 توزیع شده است.Groovy یک زبان برنامه نویسی شی گرا داینامیک برای ماشین مجازی جاوا (JVM) است که می تواند در هر جایی از جاوا مورد استفاده قرار گیرد. این زبان را می توان برای ترکیب ماژول های جاوا، گسترش برنامه های موجود جاوا و نوشتن برنامه های جدید استفاده کرد.
Groovy می تواند به عنوان یک زبان اسکریپت نویسی برای توسعه دهندگان پلتفرم جاوا در نظر گرفته شود و همچنین می تواند برای توسعه دهندگان علاقه مند به افزایش قابلیت و انعطاف پذیری آن زبان مفید باشد. Groovy دارای سینتکس مشابه Java است و به طور یکپارچه با بایتکد جاوا کار می کند. بسیاری از ویژگی های زبان های Perl، Python، Ruby و Smalltalk را دارد.
زبان برنامه نویسی Groovy چیست؟
Groovy یک زبان برنامه نویسی مبتنی بر پلتفرم جاوا است. Groovy یک زبان برنامه نویسی پویا(Dynamic Programming Language) است. این زبان که یک زبان اسکریپتی حساب میشود، میتواند به راحتی با برنامه های جاوا و کتابخانه های این زبان، ارتباط برقرار کند.
طبق ادعای سازندگان این زبان، Groovy به راحتی قابل یادگیری است و می تواند به سرعت توسط افرادی که قبلا جاوا(یا هر زبان برنامه نویسی دیگری) کار کرده اند، با سرعت زیاد یاد گرفته شود. همچنین این زبان که یک زبان برنامه نویسی شی گرا(Object Oriented) است که از قابلیت Functional Programming بهره می برد. Groovy در سال 2003 توسط James Strachan معرفی شد. نسخه های بتا از سال 2004 تا 2006 در دسترس قرار گرفت. نسخه 1.0 در ژانویه سال 2007 و نسخه 1.1 در دسامبر 2007 منتشر شد. Groovy در حال انجام استاندارد سازی تحت برنامه درخواست جاوا JSR) 241) است. مدیر پروژه Guillaume Laforge است.
نمونه کد زبان برنامه نویسی Groovy
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |
class Chistio { static void main(String[] arg) { int x = 5; int y = 10; def _something = 'salam'; print_ln(x); print_ln(y); print_ln(_something); } } |
یکپارچهسازی مستقیم زبان برنامه نویسی Groovy با جاوا
کلاسهای گرووی به بایتکد جاوا ترجمه میشوند، و میتوان کلاسهای جاوا را در گرووی، و کلاسهای گرووی را در جاوا استفاده کرد.[۳] به عنوان نمونه در زیر یک کلاس در جاوا و یک کلاس در گرووی مشاهده میکنید که از یکدیگر استفاده میکنند:
کلاس تعریف شده در جاوا :
1 2 3 4 5 6 7 8 9 |
public class AClassInJava { public static void main(String[] args) { new AClassInJava().printMessage(); new AClassInGroovy().printMessage(); } public void printMessage() { System.out.println("Hello from Java"); } } |
و کلاس تعریف شده در گرووی
1 2 3 4 5 6 7 |
class AClassInGroovy{ def printMessage() { println "Hello from Groovy" } } new AClassInJava().printMessage() new AClassInGroovy().printMessage() |
رشته ها در برنامه نویسی Groovy
رشته ها در Groovy از دو کلاس java.lang.String و groovy.lang.GString ساخته می شوند ، رشته هایی که در داخل “” قرار می گیرند از نوع GString هستند و می توانیم مستقیماً در آن ها متغیر ها و متد ها را با علامت $ فراخوانی کنیم (چنین کاری را در رشته های از نوع String نمی توانیم انجام دهیم). هر جا که لازم باشد رشته های GString به صورت خودکار به String تبدیل می شوند.رشته هایی که از در داخل دو کوتینش تکی یعنی بین دو ‘ قرار می گیرند از نوع String هستند.
مثال
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 |
class FirstClass { def a=8 def mGString="hello $a" //GString def mString='hello $a' //String FirstClass() { println mGString println mString } static void main(def args){ new FirstClass() } } |
خروجی :
1 2 3 4 |
hello 8 hello $a |
مطالب مرتبط با این مطلب
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام سورس باران عضو شوید.
- منبع : سورس باران
- رمز فايل : www.sourcebaran.com
- انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
دسته بندی موضوعات
- آموزش ارز دیجیتال
- آموزش برنامه نویسی
- آموزش متنی برنامه نویسی
- اطلاعیه و سایر مطالب
- پروژه برنامه نویسی
- رپورتاژ
- فروشگاه
- فیلم های آموزشی
- ++C
- ADO.NET
- Adobe Flash
- Ajax
- AngularJS
- apache
- ARM
- Asp.Net
- ASP.NET MVC
- AVR
- Bootstrap
- CCNA
- CCNP
- CMD
- CSS
- Dreameaver
- EntityFramework
- Go
- HTML
- IOS
- jquery
- Linq
- Mysql
- Oracle
- PHP
- PHPMyAdmin
- Rational Rose
- silver light
- SQL Server
- Stimulsoft Reports
- Telerik
- UML
- VB.NET&VB6
- WPF
- Xml
- آموزش های پروژه محور
- اتوکد
- الگوریتم تقریبی
- امنیت
- اندروید
- اندروید استودیو
- بک ترک
- بیسیک فور اندروید
- پایتون
- جاوا
- جاوا اسکریپت
- جوملا
- دلفی
- دوره های رایگان پیشنهادی
- زامارین
- سئو
- ساخت CMS
- سی شارپ
- شبکه و مجازی سازی
- طراحی الگوریتم
- طراحی بازی
- طراحی وب
- فتوشاپ
- فریم ورک codeigniter
- فلاتر
- کانستراکت
- کریستال ریپورت
- لاراول
- معماری کامپیوتر
- مهندسی اینترنت
- هوش مصنوعی
- یونیتی
- کتاب های آموزشی
- Android
- ASP.NET
- AVR
- LINQ
- php
- Workflow
- اچ تی ام ال
- بانک اطلاعاتی
- برنامه نویسی سوکت
- برنامه نویسی موبایل
- پاسکال
- پایان نامه
- پایتون
- جاوا
- جاوا اسکریپت
- جی کوئری
- داده کاوی
- دلفی
- رباتیک
- سئو
- سایر کتاب ها
- سخت افزار
- سی اس اس
- سی پلاس پلاس
- سی شارپ
- طراحی الگوریتم
- فتوشاپ
- مقاله
- مهندسی نرم افزار
- هک و امنیت
- هوش مصنوعی
- ویژوال بیسیک
- نرم افزار و ابزار برنامه نویسی
- وردپرس