آیا به دنبال یافتن بهترین زبان های برنامه نویسی اندروید هستید؟ تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.بیش از یک دهه است که اندروید به شکل گسترده در تجهیزات مختلف استفاده میشود و توسعهدهندگان مختلفی بر مبنای این اکوسیستم کسب درآمد میکنند. با اینحال، هیچگاه برای یادگیری برنامههای اندرویدی و iOS دیر نیست. به بیان دقیقتر، اکنون بهترین زمان برای یادگیری برنامههای اندرویدی است، زیرا منابع آموزشی غنی در دسترس قرار دارد و کاربران میتوانند به روشهای مختلف اقدام به ساخت برنامههای اندرویدی کنند. با توجه به اینکه امکان اجرای برنامههای اندرویدی روی دستگاههای مختلف و حتا روی ویندوز 11 نیز فراهم است، در نتیجه اگر روی برنامه نویسی این اکوسیستم میلیاردی سرمایهگذاری کنند ضرر نخواهید کرد.
و اما بهترین زبان های برنامه نویسی اندروید کدام هستن؟؟؟ خوشبختانه در زمینه ساخت برنامههای اندرویدی حق انتخابهای زیادی دارید که در ادامه ذکر می کنیم.
بهترین زبان های برنامه نویسی اندروید
توسعه دهندگان اندرویدی به دنبال ساخت برنامه های گفتوگو و پیام رسان، بازیها، ماشین حسابها، یادداشت ها، پخش کنندههای ویدیویی، برنامههای آب و هوایی و موارد این چنینی هستند. تمامی این برنامهها با استفاده از زبان ها و چارچوب هایی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم قابل ساخت هستند. علاوه بر این، پیشنهاد میکنیم مطالب و مقالات مرتبط با برنامه نویسی گوشی های همراه را مطالعه کنید. این مقالات ایدههای جذابی در اختیارتان قرار میدهند تا برنامه های اندرویدی موفق و پول ساز را طراحی کنید.
1. زبان برنامه نویسی جاوا (Java)
جاوا انتخاب خوبی در این زمینه است، زیرا تا پیش از پشتیبانی رسمی گوگل از زبان کاتلین، زبان رسمی و اول ساخت برنامههای اندرویدی به شمار میرفت. جاوا دومین زبان فعال در گیتهاب است که قدمتی بیش از 20 سال دارد. به بیان دقیقتر، اگر روی یادگیری جاوا تمرکز کنید به اندازه ای منابع آموزشی در اختیارتان قرار دارد که هیچ گاه با مشکل خاصی از بابت درک نکات پیچیده روبرو نخواهید شد.
علاوه بر این، انتظار نمیرود در کوتاهمدت این زبان منسوخ شده و نمونه قدرتمند دیگری جایگزین آن شود. به عنوان یک فرد تازهکار، ابتدا باید به فکر یادگیری الگوها و اصطلاحات پیرامون این زبان باشید و در ادامه به سراغ مباحث بروید که در ساخت برنامههای اندرویدی مورد نیاز است. البته به این نکته دقت کنید که جاوا برخی از ویژگیها و انعطاف پذیریهای زبانهای جدید را ندارد. بنابراین اگر از زبان سوئیفت استفاده میکنید و قصد دارید به سراغ یادگیری زبان جاوا بروید با یکسری محدودیتها روبرو هستید.
حتما بخوانید : آموزش جامع برنامه نویسی جاوا
2. زبان برنامه نویسی کاتلین (Kotlin)
در حال حاضر، کاتلین زبان رسمی و اصلی طراحی برنامههای اندرویدی است که برای اجرا به ماشین مجازی جاوا نیاز دارد. به بیان دقیقتر، برنامه های کاتلین روی بایتکدهای جاوا قرار میگیرند و به برنامهها اجازه میدهند تا روی هر ماشینی که Java Runtime Environment را پشتیبانی میکند اجرا شوند. با توجه به اینکه بیشتر ماشینها از محیط فوق پشتیبانی میکنند، کاتلین یک راهحل ساده برای ساخت برنامههای چندسکویی است.
با زبان برنامه نویسی کاتلین شما بهترین ویژگیهای جاوا را بدون نقاط ضعف آن در اختیار دارید. علاوه بر این، ترکیب نحوی کاتلین ساده، شفاف و قدرتمند است تا توسعهدهندگان یک تجربه کاربری راحتی را به دست آورند. کاتلین در مقایسه با سایر زبانهایی که به آنها اشاره خواهیم کرد نسبتا جدید است، زیرا در سال 2011 پدید آمد و تا سال 2016 در دسترس همگان قرار نداشت. با اینحال، یک زبان رایگان و متنباز است که به سرعت در حال پیشرفت است.
حتما بخوانید :
کاتلین (Kotlin) چیست؟ کاملترین توضیح زبان برنامه نویسی کاتلین
3. زبان برنامه نویسی سی شارپ (C#)
سی شارپ یک زبان قدرتمند است که تمام ویژگیهای شاخص جاوا را در خود جای داده است و به شکل جدی توسط مایکروسافت پشتیبانی میرشود. در گذشته اصلیترین مشکل زبان سی شارپ در محدود بودن این زبان به سیستمهای ویندوز خلاصه میشود، زیرا به چارچوب داتنت متکی بود. اما اکنون شرایط تغییر پیدا کرده است. هنگامی که مایکروسافت در سال 2014 میلادی داتنت را متن باز کرد و شرکت زامارین را خریداری کرد به توسعهدهندگان اجازه داد تا پروژههای سیشارپ را به گونهای طراحی کنند که امکان اجرای آنها روی بسترهای مختلف فراهم شود.
در حال حاضر توسعهدهندگان میتوانند از Xamarin.Android و Xamarin.IOS همراه با ویژوال استودیو یا زامارین استودیو برای ساخت برنامههای اندرویدی استفاده کنند. یادگیری سی شارپ مزایای زیادی برای شما به همراه دارد، زیرا نه تنها در زمینه ساخت برنامههای اندرویدی، بلکه در زمینه ساخت برنامههای دسکتاپی، شبکه و… قابل استفاده است و علاوه بر این زبان اصلی ساخت بازیها با استفاده از موتور بازیساز یونیتی به شمار میرود. در گذشته زامارین به شکل پولی در اختیار توسعهدهندگان قرار داشت، اما امروزه به شکل رایگان قابل استفاده است.
حتما بخوانید :
بهترین دوره های رایگان برنامه نویسی سی شارپ
4. زبان برنامه نویسی پایتون (Python)
در شرایطی که اندروید به شکل بومی از پایتون پشتیبانی نمیکند، اما ابزارهایی وجود دارد ک اجازه میدهند در زبان پایتون برنامه هایی را نوشته و آنها را به APK تبدیل کنید تا امکان اجرای آنها روی دستگاههای اندرویدی فراهم شود. Kivy یکی از قدرتمندترین راهحلها در این زمینه است. Kivy نه تنها متنباز است، بلکه امکان بهکارگیری آن روی سیستمعاملهای ویندوز، مک، لینوکس نیز قابل استفاده است و از اندروید و iOS نیز پشتیبانی میکند. البته به این نکته دقت کنید برنامههایی که با Kivy برای اندروید طراحی میکنید APKهای بزرگتری دارند، اجرای آنها کندتر است و عملکردی نسبتا کمتر از برنامههای عادی دارند.
حتما بخوانید پکیج آموزش پروژه محور طراحی سایت با پایتون و جنگو مختص بازار کار
5. ترکیب جاوااسکریپت، HTML5 و CSS
این سه زبان که شالوده اصلی برنامه نویسی فرانت اند سمت وب به شمار میروند، نسبت به نسخه های اولیه تکامل زیادی را تجربه کردهاند. بهطوری که توسعهدهندگان میتوانند برنامه های کاربردی برای گوشی ها و کامپیوتر ها را با استفاده از آن ها بنویسند. به بیان دیگر، شما یک برنامه وب محور دارید که به عنوان یک برنامه آفلاین اجرا میشود. برای ساخت برنامههای اندرویدی میتوانید از Adobe Cordova استفاده کنید که یک چارچوب متنباز است و iOS، ویندوز 10 موبایل، فایرفاکس، بلکبری و…. را پشتیبانی میکند.
Cordova با وجود عملکرد خوبی که دارد توسعهدهندگان را مجبور میکند برای ساخت برنامههای اندرویدی زحمت بیشتری را متحمل شوند. به همین دلیل بسیاری از مردم از Inonic Framework استفاده میکنند. گزینه دیگری که وجود دارد React Native است. این کتابخانه میتواند در اندروید، iOS و اکوسیستم ویندوز استفاده شود.
حتما بخوانید
6. زبان برنامه نویسی لوا (Lua)
Lua یک زبان نوشتاری نسبتا قدیمی است که برای تکمیل برنامه های نوشته شده به زبان های سی، VB.Net و…. استفاده میشود. بر همین ویژگیهای خاص خود را دارد. بهطور مثال آرایهها در این زبان به جای صفر از یک آغاز میشوند و فاقد کلاسهای بومی است. با اینحال در برخی از زمینهها میتوان از Lua به عنوان یک زبان اصلی استفاده کرد که Corona SDK یک مثال خوب در این زمینه است. توسعه دهندگان میتوانند از Corona برای ساخت برنامههای قدرتمند با استفاده از Lua استفاده کنند. برنامههایی که امکان اجرای آن ها روی اکوسیستمهای مختلف مثل مک، اندروید، iOS، اپل تیوی و اندروید تیوی نیز فراهم است.
حتما بخوانید : فیلم آموزش برنامه نویسی LUA به زبان اصلی
7. زبان های برنامه نویسی سی و سی پلاس پلاس
گوگل برای ساخت برنامههای اندرویدی دو بازار برنامه نویسی ارائه کرده است. SDK که از جاوا استفاده میکن و NDK که از زبانهای قدیمی و قدرتمند سی و سی پلاس پلاس استفاده میکند. نکته مهمی که باید به آن دقت کنید این است که نمی توان یک برنامه را با استفاده از سی، سیپلاس پلاس و جاوا بسازید، بلکه NDK اجازه میدهد تا یک کتابخانه بومی ایجاد کنید و قابلیت هایش را در کدهای جاوا استفاده کنید. در بیشتر موارد نیازی به استفاده از NDK ندارید، زیرا NDK بیشتر زمان هایی استفاده میشود که نیازمند انجام وظایف سنیگنی هستید و دوست دارید به عملکرد بهتری دست پیدا کنید. NDK اجازه میدهد در برنامه های خود از کتابخانه های سی و سی پلاس پلاس استفاده کنید.
حتما بخوانید : آرشیو کامل فیلم های آموزشی سی پلاس پلاس
امیدواریم که این مطلب مورد توجه دوستان عزیز قرار گرفته باشد.
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام سورس باران عضو شوید.
- مدت زمان دوره : 00:09:38
- منبع : سورس باران
- رمز فايل : www.sourcebaran.com
- انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰
دسته بندی موضوعات
- آموزش ارز دیجیتال
- آموزش برنامه نویسی
- آموزش متنی برنامه نویسی
- اطلاعیه و سایر مطالب
- پروژه برنامه نویسی
- رپورتاژ
- فروشگاه
- فیلم های آموزشی
- ++C
- ADO.NET
- Adobe Flash
- Ajax
- AngularJS
- apache
- ARM
- Asp.Net
- ASP.NET MVC
- AVR
- Bootstrap
- CCNA
- CCNP
- CMD
- CSS
- Dreameaver
- EntityFramework
- Go
- HTML
- IOS
- jquery
- Linq
- Mysql
- Oracle
- PHP
- PHPMyAdmin
- Rational Rose
- silver light
- SQL Server
- Stimulsoft Reports
- Telerik
- UML
- VB.NET&VB6
- WPF
- Xml
- آموزش های پروژه محور
- اتوکد
- الگوریتم تقریبی
- امنیت
- اندروید
- اندروید استودیو
- بک ترک
- بیسیک فور اندروید
- پایتون
- جاوا
- جاوا اسکریپت
- جوملا
- دلفی
- دوره های برنامه نویسی پیشنهادی
- زامارین
- سئو
- ساخت CMS
- سی شارپ
- شبکه و مجازی سازی
- طراحی الگوریتم
- طراحی بازی
- طراحی وب
- فتوشاپ
- فریم ورک codeigniter
- فلاتر
- کانستراکت
- کریستال ریپورت
- لاراول
- معماری کامپیوتر
- مهندسی اینترنت
- هوش مصنوعی
- یونیتی
- کتاب های آموزشی
- Android
- ASP.NET
- AVR
- LINQ
- php
- Workflow
- اچ تی ام ال
- بانک اطلاعاتی
- برنامه نویسی سوکت
- برنامه نویسی موبایل
- پاسکال
- پایان نامه
- پایتون
- جاوا
- جاوا اسکریپت
- جی کوئری
- داده کاوی
- دلفی
- رباتیک
- سئو
- سایر کتاب ها
- سخت افزار
- سی اس اس
- سی پلاس پلاس
- سی شارپ
- طراحی الگوریتم
- فتوشاپ
- مقاله
- مهندسی نرم افزار
- هک و امنیت
- هوش مصنوعی
- ویژوال بیسیک
- نرم افزار و ابزار برنامه نویسی
- وردپرس