اگر در حال مطالعه مقاله بلاک چین چیست؟سیر تا پیاز بلاک چین به زبان کاملا ساده هستید،احتمالا نام بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر مثل شیبا و… را شنیدهاید. تمام ارزهای دیجیتال از فناوری بلاک چین استفاده میکنند و از آنجایی که این فناوری اساس کار ارزهای دیجیتال است، اهمیت زیادی دارد.
در سالهای اخیر، افراد بسیاری بهدنبال خرید و فروش بیت کوین و استفاده از قابلیتهای دیگر این ارز دیجیتال بودهاند. از افراد مبتدی و تازهکار تا تریدرهای حرفهای دنیای جذاب ارزهای دیجیتال، همه به این پدیدهی نوظوهر و خاص قرن ۲۱، علاقهی بسیاری پیدا کردهاند. با وجود افزایش روز افزون تعداد معاملهگران بازار ارزهای دیجیتال، افراد کمی در مورد فناوری زیرساختی بیت کوین، یعنی بلاکچین مطالعه کرده و اطلاعات کافی دارند. حتی ممکن است که از ساخت ارزهای دیجیتال دیگر بر پایه بلاک چین هم بیاطلاع باشند!
بلاک چین چیست؟سیر تا پیاز بلاک چین به زبان کاملا ساده
خلاصه ترین تعریف برای بلاک چین، یک «فهرست دیجیتالی توزیعشده» (Described as Digital Ledger) است.
اگر بخواهیم به زبان خیلی ساده بگوییم بلاک چین چیست، باید آن را به صورت زنجیرهای بلند از دادهها در نظر بگیریم. دادهها در واقع شامل تراکنشهایی هستند که در شبکه انجام میگیرند.تمامی دادهها در شبکه بلاکچین در ساختاری تشکیل شده از «بلوکها» (Blocks) وارد پایگاه داده میشوند. هر بلاک در ادامه بلاک قبلی شکل گرفته شده و شامل اطلاعاتی است که آن را به بلوک قبلی متصل میکند. با توجه به اینکه این بلوکها با کمک اطلاعاتی به یکدیگر متصل هستند، بنابراین میتوان گفت که یک «زنجیر» یا «چِین» (Chain) را تشکیل میدهند که در آن، بلاکها به ترتیب ساخت در کنار هم قرار میگیرند. اولین بلاک شبکه که قبل از آن، بلاک دیگری وجود ندارد، «جنسیس بلاک» نام دارد.
فناوری بلاکچین از رمزنگاری برای افزایش امنیت در خرید و فروش ارز دیجیتال و حتی تبادلات استفاده میکنند. برعکس سیستمهای بانکی که دارای یک موقعیت مشخص و به اصطلاح، متمرکز فعالیت میکنند، مرکز دادهای که شبکههای بلاکچین در آن قرار دارند، بهطور کامل غیرمتمرکز بوده و در سراسر جهان توزیع شدهاند. به محل نگهداری و حفظ اطلاعات بلاکچینها، «دفتر کل توزیعشده» گفته میشود. دفتر کل توزیع شده برای تمام اعضای حاضر در شبکه و با جزئیات کامل، قابل دسترسی است و حتی جزئیترین تغییرات در تبادلات، برای همه به صورت شفاف قابل مشاهده و بررسی است.
بلاک چین چگونه کار می کند؟
برای درک بهتر کارکرد بلاک چین، بیایید به بررسی تراکنشهای بیت کوین بپردازیم. بلاک چین، همه دادهها و جزئیات یکبهیک تراکنشهای انجام شده با این رمزارز را در خود ذخیره میکند و اگر یک کاربر بخواهد یک بیت کوین را بیش از دوبار معامله کند (به نوعی، قصد کلاهبرداری داشته باشد) مانع آن میشود.
برای اینکه یک بلاک به بلاکچین اضافه شود، باید چهار رخداد زیر، اتفاق بیفتد:
- در مرحلهی اول، یک معامله باید انجام شود.
- پس از خرید، معاملهی شما باید بررسی و تایید شود. این کار را شبکهای از هزاران رایانه که در سراسر جهان توزیع شدهاند، انجام میدهند. این شبکه از طریق رایانهها، بررسی میکند که معامله براساس سفارش شما انجام شده باشد.
- محل ذخیره هر معامله باید در دل یک بلاک باشد. پس از بررسی و تایید صحت معامله شما، اطلاعات در یک بلوک اختصاصی ثبت و نگهداری میشود. در آنجا، دادههای معامله شما در کنار بیشمار تراکنش مشابه، جا میگیرد.
- به هر بلوک، باید هَش (کد) داده شود: پس از تأیید تمام معاملههای یک بلوک، باید به آن بلوک یک کد شناسایی منحصر به فرد به نام هَش داده شود. پس از اخذ هش اختصاصی، آن بلاک به شبکهی بلاک چین اضافه میشود.
شاید برایتان مفید باشد :
توضییحات کامل تر برای درک بهتر از بلوک ها
هر شبکه از تعداد زیادی بلوک یا بلاک تشکیل شده است که هر بلوک شامل ۳ بخش اساسی میشود:
- Data: اطلاعات بلاک که شامل تراکنشهای انجام شده در بلاک است.
- Nonce: نانس یک مجموعه اعدد ۳۲-بیتی است که در هنگام ایجاد بلاک به صورت تصادفی ایجاد میشود و سپس به عنوان هدر هش در بلاک مورد استفاده قرار میگیرد.
- Hash: هش ها اعداد ۲۵۶-بیتی هستند که در کنار نانس قرار میگیرند. هش با تعداد زیادی صفر شروع میشود.
زمانی که اولین بلاک از بلاکچین (بلاک جنسیس) ساخته شد، نانس به صورت تصادفی ساخته شده و هش رمزنگاری شدهای برای بلاک ایجاد میشود. دادههای موجود در بلاک امضا شده در نظر گرفته میشود و برای همیشه با نانس و هش همراه هستند مگر اینکه استخراج شوند.
کاربرد ماینینگ در بلاک چین
«ماینینگ» (Mining) با اختلاف پرکاربردترین الگوریتم اجماع در بلاک چینها است. در ماینینگ از «الگوریتم اجماع اثبات کار» (Proof of Work | PoW) استفاده میشود. در این شکل از اجماع، کاربران قدرت پردازشی خود را برای حل معمایی خرج میکنند که توسط پروتکل ارائه شده است.
این معما کاربران را ملزم به هش معاملات و سایر اطلاعات موجود در بلوک میکند. اطلاعات هر بلوک شامل تراکنشها و هش شبکه قبلی است. بنابراین اطلاعات برای همه یکسان است. در این حالت، اگر فرآیند هشینگ انجام شود تمام ماینرها به خروجی یکسان خواهند رسید و رقابت عملا بیمعنی خواهد بود.
برای حل این مشکل، بلاک چین بر حسب سختی شبکه، به دادههای ورودی عبارت دیگری به نام نانس اضافه میکند و هش تابع در واقع با استفاده از آن انجام میشود. این نانس تعداد زیادی صفر در ابتدای هش خروجی ایجاد میکند که ماینرها برای دستیابی به هش درست باید نانس را پیدا کنند. برای این منظور، تابع هش را با یک نانس فرضی اجرا میکنند. این کار تا زمانی ادامه پیدا میکند که به هش تعیین شده توسط سختی شبکه برسند.
بدیهی است که هش کردن مکرر دادهها از نظر محاسباتی هزینه زیادی دارد. در بلاک چینهای با الگوریتم اجماع اثبات کار، سهمی که کاربران ارائه میکنند، پول سرمایهگذاری شده در دستگاههای استخراج ارز دیجیتال و برق مورد استفاده برای آنها است. زمانی که یک ماینر بلوک جدیدی ایجاد و برای شبکه ارسال میکند، کاربران دیگر از آن به عنوان ورودی در تابع هش بهره میگیرند.
آنها فقط با یک بار اجرای تابع هش مطمئن میشوند که بلوک ایجاد شده تحت قوانین بلاک چین، معتبر است یا نه. اگر بلوک معتبر نبود، ماینر پاداشی دریافت نمیکند و هزینه صرف شده برای استخراج هدر میرود. بیتکوین اولین شبکه بود که از این الگوریتم استفاده کرد اما بعدا شبکههای دیگری نیز آن را به کار گرفتند. دستگاههای مختلفی مانند کارت گرافیک و ایسیک برای استخراج بیت کوین استفاده میشود.
بلاکچین و مقایسه آن با سیستم بانکداری؛ چرا بلاکچین از سیستم بانکداری بهتر است؟
در سیستم بانکداری چندین مشکل اساسی وجود دارد که در هنگام تراکنش با آن رو به رو میشوید. زمانی که شما در حال ارسال پول به دیگران هستید، سیستم بانکی کارمزد قابل توجهی از حساب شما کسر میکند. این سیستم به تمامی اطلاعات حساب دسترسی دارد و میتواند همه حسابها را تغییر دهد. متمرکز بودن سیستم به این معناست که اگر اطلاعات موجود در بانک از بین برود تمام اطلاعات موجود در حسابها نیز از بین خواهد رفت.
پیشنهاد : دوره حضوری آموزش ارز دیجیتال در شیراز
در نهایت نیز سیستمهای بانکی، انتقال پول را کنترل میکنند و برای مثال افرادی مانند ما ایرانیان از انجام بسیاری از تراکنشهای مالی در جهان محروم میکند.
بلاک چین برتریهای زیادی در مقابل بانک دارد:
- امکان انجام تراکنش به صورت ناشناس
- پرداخت کارمزد اندک
- سیستم توزیع شده تقریباً غیر قابل هک
- شفافیت
- عدم نیاز به واسطه
- امنیت بسیار بالای شبکه
- غیر قابل تغییر
- غیر قابل از بین رفتن
- هیچکس کنترل را در دست ندارد
- امکان جابه جایی داراییها از هرجایی به هرجایی
- سرعت بالای تراکنشها
مزایای بلاک چین؛ چرا شبکه Blockchain کاربردی است؟
بلاکچین تکنولوژی است که توانسته مزایای زیادی در اختیار ارزهای دیجیتال قرار دهد و آنها را به داراییهای ارزشمندی تبدیل کند. هر یک از ارزهای دیجیتال معمولاً دارای شبکه بلاکچین مخصوص به خود است که ممکن است مزایای متفاوتی داشته باشد. با این حال همه شبکههای بلاکچین مانند بیت کوین، اتریوم، ریپل و … دارای مزایای زیر هستند:
- امنیت بالا
بیت کوین از ویژگی امضای دیجیتال برای انجام معاملات بدون تقلب استفاده میکند باعث میشود دادهای فرد توسط کاربران دیگر تغییر نکند - سیستم غیر متمرکز یا توزیع شده
به طور معمول برا انجام معاملات به تأیید مقامات نظارتی مانند دولت یا بانک نیاز دارید. اما در بلاکچین معاملات با اجماع متقابل کاربران با با سرعت و امنیت بیشتری انجام میگیرد. هیچکس صاحب شبکه بلاکچین نیست و نمیتواند به تنهایی تغییری در آن ایجاد کند. - قابلیت اتوماسیون
بلاکچین قابلیت برنامه ریز دارد و میتواند در صورت تحقق پیش شرطها به صورت خودکار اقدامات، رویدادها یا پرداختهای سیستماتیک ایجاد کند. یکی از دلیل بالا بودن فروش اتریوم کاربردهای بسیار شبکه این ارز دیجیتال در زمینه برنامه ریزی و انجام اتوماتیک بسیاری از کارها است. - مبادلات همتا به همتا (P2P)از آنجایی که اطلاعات در بین شرکت کنندگان شبکه بلاکچین تبادل شده و به طور مداوم ضبط میشوند، با افزایش تعداد شرکت کنندگان، شبکه قویتر میشود. شبکه P2P یا همتا به همتا (کاربر به کاربر) بخش جداییناپذیر و مهم فناوری بلاکچین است.در شبکه همتا به همتا گرهها به هیچ سرور مرکزی وصل نیستند و میتوانند همزمان به عنوان سرویس دهنده و سرویس گیرنده عمل کنند. ساختار همتا به همتای بلاکچین دارای مزایای بسیار زیادی است که عبارتند از: افزایش امنیت، حذف واسطه و افزایش پایداری در شبکه.
معایب فناوری بلاکچین
بلاکچین هم مانند هر فناوری و ابزار دیگری، نقطه ضعفهایی دارد. در ادامه، به برخی از نقطه ضعفهای بلاکچین اشاره خواهیم کرد. هر چند در بسیاری از موارد میتوان این معایب را حل کرد.
۱- حمله ۵۱ درصدی
در طول سالهای اخیر ثابت شده است که الگوریتم اجماع اثبات کار که از بلاکچین بیت کوین محافظت میکند، بسیار کارآمد است. با این حال، چند حمله بالقوه وجود دارد که میتواند علیه شبکههای بلاکچین انجام شود و یکی از مهمترین این حملات، حمله ۵۱ درصدی است. این حمله در صورتی اتفاق میافتد که یک نهاد بتواند بیش از ۵۰٪ قدرت هش شبکه را داشته باشد. در نتیجهی این اتفاق، حمله کننده خواهد توانست تا شبکه را با حذف و یا تغییر دادهها، مختل کند.
با وجود اینکه وقوع حمله ۵۱ درصدی از نظر تئوری امکانپذیر است، اما هرگز یک حمله ۵۱٪ موفقیتآمیز به بلاکچین بیت کوین رخ نداده است. با بزرگ شدن شبکه، امنیت افزایش پیدا میکند و بعید است که استخراجکنندگان پول و منابع خود را برای حمله به بیت کوین سرمایهگذاری کنند.علاوه بر این، یک حمله موفقیت آمیز ۵۱٪ تنها میتواند تراکنشهای جدیدی را که در شبکه رخ داده است، تغییر دهد زیرا بلوکها از طریق اثبات رمزنگاری به هم مرتبط هستند (تغییر بلوک های قدیمیتر نیاز به سطح بالایی از قدرت محاسبات دارد). همچنین، بلاکچین بیت کوین بسیار انعطافپذیر است و به سرعت میتواند به حملات پاسخ دهد.
۲- اصلاح دادهها
یکی از مهمترین معایب سیستمهای بلاکچین این است که پس از افزودن دادهها به بلاکچین، اصلاح آن بسیار مشکل است. اگرچه ثبات یکی از مزایای استفاده از بلاکچین به شمار میرود، اما داشتن ثبات در سیستم همواره خوب نیست. تغییر داده یا کد در بلاکچین معمولاً بسیار سخت است و اغلب به هاردفورک نیاز دارد. هاردفورک زمانی اتفاق میافتد که یک زنجیره از بلوکها با جدا شدن از زنجیره بلوک اصلی شروع به فعالیت مستقل کنند.
۳- کلیدهای خصوصی
بلاکچین برای ارائه مالکیت رمزارزها به کاربران از رمزنگاری کلید عمومی (یا رمزنگاری نامتقارن) استفاده میکند. از طرفی، هر آدرس بلاکچین دارای یک کلید خصوصی است. در حالی که میتوان کلید عمومی را به اشتراک گذاشت، باید کلید خصوصی مخفی نگه داشته شود. کاربران برای دستیابی به سرمایه خود به کلید خصوصی خود نیاز دارند. به زبان سادهتر، کلید خصوصی کار رمز کارت بانکی را برای کاربران انجام میدهد. اگر یک کاربر کلید خصوصی خود را به هر دلیلی از دست بدهد، سرمایه او نیز از دست میرود.
۴- کم بازده
بلاکچینها به ویژه آنهایی که از گواه اثبات کار استفاده میکنند، بسیار کم بازده و یا به عبارتی ناکارآمد هستند. از آنجایی که فرآیند استخراج بسیار رقابتی است و برای مثال در بیت کوین هر ده دقیقه فقط یک برنده وجود دارد، تلاش سایر استخراجکنندگان عملاً هدر میرود.ماینرها دائم در تلاشند قدرت محاسباتی خود را افزایش دهند تا شانس بیشتری برای پیدا کردن یک هش بلوک معتبر داشته باشند. به همین دلیل، منابع مورد استفاده شبکه بیت کوین در چند سال گذشته به میزان قابل توجهی افزایش یافته و در حال حاضر نسبت به بسیاری از کشورها مانند دانمارک و هلند، انرژی بیشتری مصرف میکند.
۵- ذخیرهسازی
دفتر کلهای توزیع شده مانند بلاکچین میتوانند با گذشت زمان بسیار بزرگ شوند. بلاکچین بیت کوین در حال حاضر به حدود ۲۰۰ گیگابایت فضای ذخیره نیاز دارد. به نظر میرسد که رشد کنونی حجم بلاکچین از رشد ظرفیت درایوهای سختافزاری نیز پیشی بگیرد. اگر یک دفتر کل برای دانلود و ذخیرهسازی بیش از اندازه بزرگ شود، شبکه با خطر از دست دادن گرهها مواجه خواهد شد.
به طور کلی برنامهنویسی بلاک چین چهار حوزهی زیر را پوشش میدهد:
- راهاندازی یک ICO
- ساخت یک قرارداد هوشمند و یا برنامه غیرمتمرکز (Dapp)
- ارتقاء یک بلاک چین موجود و یا ایجاد یک بلاک چین جدید
- ساخت یک دفتر کل غیرمتمرکز نظیر هایپرلجر فابریک (fabric)
اگر قصد برنامهنویسی در هر یک از حوزههای بالا را داشته باشید، ابتدا باید فناوری بلاکچین را کاملا درک کرده باشید. منابع بسیاری برای درک این فناوری بر بستر اینترنت موجود است. پیشنهاد میشود ابتدا مفاهیم پایهای بلاک چین و کاربردهای آن را مطالعه کرده و سپس حوزهی مورد علاقهی خود را انتخاب نمایید. ما دو کتاب زیر را برای آشنایی با مفاهیم کلی پیشنهاد میکنیم:
- تسلط بر بلاک چین: Mastering Blockchain by Imran bashir
- تسلط بر بیت کوین: Mastering bitcoin By Andreas Antonopolos
پس از مطالعهی مبانی این کار، قادر به تصمیمگیری خواهید بود. اگر قصد توسعهی کامل یک بلاک چین جدید را داشته باشید، احتمالا به زبان برنامهنویسی ++C نیاز خواهید داشت. اما ممکن است تصمیم بگیرید به جای توسعهی یک بلاک چین از صفر، از پروژههای متنبازی مانند بیتکوین و یا اتریوم استفاده کنید.
اگر قصد ساختن یک قرارداد هوشمند (Smart Contract) بر بستر اتریوم را داشته باشید، به یادگیری زبان برنامهنویسی سالیدیتی (Solidity) نیاز خواهید داشت.
کاربردهای بلاکچین، از احراز هویت رأی دهنده تا سیستم وامدهی!
بلاکچین قابلیتهای فراوانی دارد که انتقال داراییها تنها یکی از آنها است. در ادامه با کاربردهای بلاکچین آشنا می شویم.
- رأی دادن
- انتقال ارزهای دیجیتال
- احراز هویت
- دفتر اسناد
- ذخیره سازی اطلاعات
- مدیریت حسابها
- اینترنت اشیا
- حفاظت از مالکیت معنوی و کپی رایت
- بستری برای اجرای برنامههای غیر متمرکز (مانند اتریوم)
بلاکچین های جدید مانند چین لینک امکانات پیشرفته بانکداری مانند وام دادن را نیز در شبکههای رمز گذاری شده فراهم کردهاند. پیشرفت چنین شبکههایی نیاز به سیستمهای مالی دولتی و بانکداری را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
توضییح کوتاه درباره چین لینک؟
اگر بخواهیم بصورت ساده بیان کنیم چین لینک (Chainlink) پلتفرمی است که تلاش میکند فاصله بین قراردادهای هوشمند در شبکه بلاکچین و نرم افزارهای دنیای واقعی که عموماً خارج از بلاکچین قرار دارند از بین ببرد. این رمز ارز از «اوراکلها» برای امکان تأیید و انتقال دیتاهای خارج از بلاکچین به درون قراردادهای هوشمند استفاده میکنند.
بلاک چین و ارتباط ان با سیستم بهداشت و درمان
با مثالی ساده از کشور عزیزمان ایران شروع میکنیم :
در کشورمان دیگر چیزی به عنوان دفترچه سلامت وجود ندارد و ما میتوانیم با ارایه دادن کد ملی خود از بیمه سلامتمان استفاده کنیم.حال بیماران با داشتن اطلاعات درمانی خود به صورت رمزنگاریشده در بلاکچین، میتوانند همزمان با اینکه حریم خصوصی خود را حفظ کنند، اطلاعات پزشکی خود را با هر موسسه درمانی به اشتراک بگذارند. اگر تمامی اعضای سیستم بهداشت و درمان فعلی دنیا در یک سیستم جهانی و امن حضور داشته باشند، در اینصورت، جریان اطلاعات بین آنها سریعتر گسترش پیدا میکند. اینکار با استفاده از فناوری بلاک چین قابل انجام است و منجر به بهبود سیستم درمان در دنیا میشود.
بازیهای کامپیوتری
صنعت بازیهای رایانهای یکی از صنایع بزرگ حوزه سرگرمی در دنیا است که میتواند از بلاک چین بهره زیادی ببرد. در بیشتر بازیهای رایانهای، افراد مجبورند که قوانین توسعهدهندگان بازی را اجرا و از بستر مشخص شده توسط آنها استفاده کنند. امکان توسعه و تغییر نیز در بسیاری از آنها برای کاربران وجود ندارد. بلاک چین میتواند در زمینه تمرکززدایی از مالکیت، مدیریت و نگهداری بازیها مفید باشد.
با استفاده از رویکردهای مبتنی بر بلاک چین، بازیها در دراز مدت میتوانند پایدار بمانند. اقلام درون بازیها که به عنوان مجموعههای رمزنگاری صادر میشوند، میتوانند ارزش واقعی پیدا کنند و در دنیای واقعی خرید و فروش شوند. امروزه بازیهای بر بستر بلاک چین وجود دارند که از NFT استفاده میکنند. کاربران میتوانند اقلامی که در این بازی درست کردهاند را به دیگران بفروشند.
بازی apex یکی از مشهورترین بازی های بر بستر بلاک چین است که لینک بازی را در اختیار شما قرار دادیم.
https://www.ea.com/games/apex-legends
ایجاد شناسنامه دیجیتال
مدیریت امن هویت افراد و موجودیتها در اینترنت، نیازمند یک راهحل سریع است. مقادیر بسیار زیادی از دادههای شخصی ما بر روی سرورهای متمرکز ذخیره میشوند. این اطلاعات بدون توجه به رضایت ما توسط الگوریتمهای هوش مصنوعی بررسی میشود.
فناوری بلاک چین به کاربران اجازه میدهد تا مالکیت دادههای خود را در اختیار داشته باشند. در این شبکهها افراد میتوانند هر اطلاعاتی که خودشان میخواهند با بقیه به اشتراک بگذارند و بقیه دادهها همچنان خصوصی بماند. این اتفاق معجزه رمزنگاری است که میتواند بدون آسیب رساندن به حریم خصوصی افراد، تجربهای روان برای آنها در فضای آنلاین ایجاد کند. با گسترش روزافزون استفاده از شبکههای اجتماعی، اهمیت این موضوع بیشتر از همیشه شده است.
ساختار غیرمتمرکز بلاک چین
بلاک چین میتواند با استفاده از «نظریه بازی» (Game Theory) و سایر فناوریها، به عنوان «دفتر کل توزیع شده» (Distributed Ledger) عمل کند که توسط هیچ کس کنترل نمیشود. این بدین معنا است که در این سیستم هیچ کس توانایی ویرایش دادهها را خارج از قوانین سیستم نخواهد داشت. بنابراین میتوان اینطور در نظر گرفت که دفتر کل به طور همزمان متعلق به همه است و برای هر تغییری در آن باید اکثریت به توافق برسند. شاید با یک مثال ساده بتوان درک بهتری از غیرمتمرکز بودن بلاک چین داشت.و باز هم یک مثال ساده برای درک راحت تر:
فرض کنید در یک کلاس درس، دانشآموزان کلاس از همدیگر پول قرض میگیرند و هر وقت پول داشتند، آن را عودت میدهند. مبصر کلاس برای اینکه کسی بدهی خود را انکار نکند، گزارش تمام بدهیها را در دفتر خود ثبت میکند. حال دانشآموزان میتوانند با مراجعه به مبصر کلاس و مطالعه این دفتر از وضعیت بدهیها و طلبهای خود آگاه شوند. شرایطی را در نظر بگیرید که دفتر مبصر گم شده یا آتش گرفته باشد. در این حالت چه اتفاقی میافتد؟ احتمالا دانشآموزانی که بدهکار هستند این موضوع را انکار میکنند.
حتما تا به حال متوجه شدهاید که ثبت اطلاعات در دفتری که احتمال دستکاری یا از بین بردن آن وجود دارد چقدر خطرناک است. برای اینکه این مشکل حل شود، راه حل پیشنهادی این است که تمام بده بستانها در دفتر تمام بچهها نوشته شود. در این حالت همه بچهها یک نسخه از وضعیت کنونی را دارند. بنابراین در صورتی که یک دفتر گم شود دفترهای دیگر وجود دارند و مشکلی پیش نخواهد آمد. همچنین اگر کسی بخواهد دستکاری در دفتر انجام بدهد مورد قبول نخواهد شد مگر در حالتی که دفترِ بیش از نصف دانشآموزان کلاس را تغییر دهد. این مثال مشابه راه حلی است که بلاک چین برای حذف اعتماد بین افراد مختلف ارائه کرده است.
ویژگی مرکزگریزی بلاک چین، یک پتانسیل واقعی برای ایجاد محیطهای غیرمتمرکز ایجاد میکند که در آن همه افراد باهم برابر هستند. در این حالت، بلاک چین قابل حذف نیست و نمیتوان به صورت مخرب آن را کنترل کرد.
گره یا نود (Node)
گره یا نود شبکه به شکل ساده، دستگاهها یا ماشینهای متصل به شبکه هستند که کپی اطلاعات بلاک چین را نگهداری میکنند. همچنین نودها وظیفه اشتراک اطلاعات با دیگر دستگاهها را بر عهده دارند. به طور کلی، برای راهاندازی نود کافی است نرمافزار شبکه دانلود و نصب شود. بقیه مراحل توسط خود سیستم و نرمافزار انجام خواهد شد.
تعریف بالا تعریف خالصی از نود بود. در تعاریف دیگر به هرکسی که با شبکه در ارتباط است نیز نود یا گره گفته میشود. به عنوان مثال در رمزارزها، یک اپلیکیشن کیف پول در گوشی شما به عنوان یک نود در شبکه شناخته میشود.
صحبت پایانی
بلاک چین یک فناوری نوین به شمار میآید که هدف آن ذخیرهسازی و انتقال هر نوع داده به صورت غیرمتمرکز است. در این سیستم گرهها وظیفه تایید و ثبت تراکنشها را دارند. این گرهها در سرتاسر دنیا توزیع شدهاند و برای انجام درست وظایف خود، از الگوریتمهای اجماع استفاده میکنند. امنیت شبکه بلاک چین حاصل استفاده از ایدههای مبتکرانه در حوزه رمزنگاری و اقتصاد است. در این مقاله سعی کردیم تا علاوه بر بررسی تمام جنبههای فنی و عملی بلاک چین، کاربردهای بلاک چین در حوزههای مختلف را توضیح دهیم.
امیدواریم با بررسی های جامع در زمینه ی بلاک چین ها ابهامات و سؤالاتی که در این موضوع برای شما ایجاد شده بود، برطرف شده باشد.
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام سورس باران عضو شوید.
- انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۱
دسته بندی موضوعات
- آموزش ارز دیجیتال
- آموزش برنامه نویسی
- آموزش متنی برنامه نویسی
- اطلاعیه و سایر مطالب
- پروژه برنامه نویسی
- رپورتاژ
- فروشگاه
- فیلم های آموزشی
- ++C
- ADO.NET
- Adobe Flash
- Ajax
- AngularJS
- apache
- ARM
- Asp.Net
- ASP.NET MVC
- AVR
- Bootstrap
- CCNA
- CCNP
- CMD
- CSS
- Dreameaver
- EntityFramework
- Go
- HTML
- IOS
- jquery
- Linq
- Mysql
- Oracle
- PHP
- PHPMyAdmin
- Rational Rose
- silver light
- SQL Server
- Stimulsoft Reports
- Telerik
- UML
- VB.NET&VB6
- WPF
- Xml
- آموزش های پروژه محور
- اتوکد
- الگوریتم تقریبی
- امنیت
- اندروید
- اندروید استودیو
- بک ترک
- بیسیک فور اندروید
- پایتون
- جاوا
- جاوا اسکریپت
- جوملا
- دلفی
- دوره های رایگان پیشنهادی
- زامارین
- سئو
- ساخت CMS
- سی شارپ
- شبکه و مجازی سازی
- طراحی الگوریتم
- طراحی بازی
- طراحی وب
- فتوشاپ
- فریم ورک codeigniter
- فلاتر
- کانستراکت
- کریستال ریپورت
- لاراول
- معماری کامپیوتر
- مهندسی اینترنت
- هوش مصنوعی
- یونیتی
- کتاب های آموزشی
- Android
- ASP.NET
- AVR
- LINQ
- php
- Workflow
- اچ تی ام ال
- بانک اطلاعاتی
- برنامه نویسی سوکت
- برنامه نویسی موبایل
- پاسکال
- پایان نامه
- پایتون
- جاوا
- جاوا اسکریپت
- جی کوئری
- داده کاوی
- دلفی
- رباتیک
- سئو
- سایر کتاب ها
- سخت افزار
- سی اس اس
- سی پلاس پلاس
- سی شارپ
- طراحی الگوریتم
- فتوشاپ
- مقاله
- مهندسی نرم افزار
- هک و امنیت
- هوش مصنوعی
- ویژوال بیسیک
- نرم افزار و ابزار برنامه نویسی
- وردپرس