مدیریت سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال(کریپتو کارنسی)

مدیریت سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال(کریپتو کارنسی)

در ادامه آموزش های ارز دیجیتال، در این مطلب مدیریت ریسک و سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال(کریپتو کارنسی) رو برای شما عزیزان قرار دادیم.

تمامی افرادی که وارد بازار ارز دیجیتال می شوند، به دنبال راهی برای کسب سود و درآمد هستند اما باید این نکته را در نظر داشته باشند در صورتی این کسب سود امکان پذیر است که دانش و آگاهی کامل وجود داشته باشد. در این میان افرادی هستند که اقدام به سرمایه گذاری ارز دیجیتال می کنند که نمی دانند دقیقا در این بازار چه اتفاقی می افتد بنابراین دانش و آگاهی لازم در بازار ارز دیجیتال اهمیت فوق العاده ای دارد

 

مدیریت سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال

مدیریت سرمایه یکی از مهمترین مهارت‌ هایی است که هر شخص برای ادامه حیات مالی خود باید بیاموزد. اگر افراد ندانند که چگونه سرمایه‌ خود را مدیریت‌ کنند، در شرایط متلاطم اقتصادی قادر نخواهند بود تا ارزش دارایی خود را حفظ کرده و بعضا ممکن است در تامین مخارج روزمره خود با چالش مواجه شوند. از سوی دیگر آشنایی با روش‌های مدیریت سرمایه می‌تواند منجر به کاهش ریسک، کسب سود و افزایش ثروت برای افراد گردد.


مدیریت سرمایه چیست؟

مدیریت سرمایه را می‌توان دانش و مهارت سرمایه‌ گذاری با ریسک کنترل شده و کسب حداکثر بازدهی تعریف کرد. البته استراتژی مدیریت‌ سرمایه‌ کاملا شخصی است و بنا به شرایط هر شخص، می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، فاکتور‌هایی مانند میزان سرمایه، سن سرمایه‌گذار، مدت زمان در نظر گرفته شده و هدف از سرمایه‌گذاری، در استراتژی مدیریت سرمایه موثر هستند.

در واقع، یکی از آیتم‌ هایی که به ما کمک می‌کند تا در بازارهای مالی به موفقیت برسیم، بحث مدیریت سرمایه است. مدیریت سرمایه یک علم و یا دانش است که می‌توان به کمک آن ریسک‌ها را کنترل کرد. همچنین، از این طریق می‌توان سرمایه‌ ای را که وارد بازار کار، بورس و یا ارز دیجیتال کرد را به طور صحیحی مدیریت نمود. شما با نظارت بر نوع مدیریت سرمایه می‌توانید شانس خود را برای به دست آوردن سود بیشتر و ضرر کمتر بیشتر کنید. اما، اگر شما توانایی درست در مدیریت سرمایه را نداشته باشید؛ باعث از دست رفتن سرمایه‌تان خواهد شد.

مدیریت ریسک و سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال(کریپتو کارنسی)

مدیریت ریسک و سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال(کریپتو کارنسی)

زمانی که از مدیریت سرمایه در ارز دیجیتال صحبت می شود، منظور همان مدیریت ریسک، اصل سرمایه و سبد ارز دیجیتال است. هر یک از مواردی که در بالا گفته شد می تواند اثر بسیار مهمی در مدیریت سرمایه داشته باشد. مدیریت سبد ارز دیجیتال مهم ترین پارامتر در مدیریت سرمایه در بازار ارز دیجیتال است. در این قسمت می خواهیم با یک مثال روش مدیریت سبد ارز دیجیتال را با زبان ساده توضیح دهیم.

  • 10 درصد، سرمایه گذاری بلند مدت 5 ساله
  • 30 درصد، سرمایه گذاری بلند مدت 1 الی 3 ساله
  • 20 درصد، سرمایه گذاری میان مدت 3 الی 6 ماهه
  • 30 درصد، نوسان گیری روزانه و بازار اسپات
  • 10درصد، سرمایه گذاری در مورد معاملات اهرمی و بازار فیوچرز
مثالی که در بالا گفته شد، مدیریتی است که یک فرد ریسک گریز برای سبد ارز دیجیتال خود در نظر گرفته است. در صورتی که فردی ریسک پذیر باشید می توانید درصدهای سرمایه گذاری خود را در مورد معاملات تغییر دهید.

البته این نکته را در نظر داشته باشید در مورد معاملات فیوچرز باید اطلاعات کاملی داشته باشید و قبل از یادگیری کامل، هرگز به سمت این نوع بازار حرکت نکنید.

اما در مورد مدیریت اصل سرمایه، مهمترین نکته این است که ضرری متوجه اصل سرمایه خود نکند. مهم ترین نکته ای که قبل از ترید کردن در بازار ارزهای دیجیتال باید در نظر گرفته شود، باید تحقیقات کاملی در مورد انتخاب نوع صرافی داشته باشید و سراغ صرافی هایی از ارز دیجیتال بروید که برای مبادله ارزهای دیجیتال خود مشکلی نداشته باشید.

از نکات دیگری که برای مدیریت اصل سرمایه باید به آن دقت داشت، انتخاب کیف مناسب برای ذخیره ارزهای دیجیتال خود است تا از هر گونه خطر سرقت ارزهای دیجیتال در امان باشد. نکته دیگری که می توان برای مدیریت اصل سرمایه در نظر گرفت، استفاده از شرکت ها و سازمان های فعال در زمینه مدیریت سرمایه گذاری است که در این سال ها رشد بالایی داشته اند.

حتما بخوانید : آموزش ورود به بازار ارز دیجیتال(کریپتو کارنسی) از صفر تا هزار

این شرکت ها با توجه به شرایط بازار عمل کرده اند و تلاش کرده اند سود آوری بیشتری داشته باشند. بخش دیگری که باید در مدیریت سرمایه باید در نظر گرفت، مدیریت ریسک است. مدیریت ریسک به مراحل شناسایی، تحلیل و پاسخ به عوامل خطرساز گفته می شود. بروز این عوامل می تواند تریدر یا معامله گر را تحت تاثیر خود قرار داده و باعث ایجاد ضررهای جبران ناپذیری شود. در ادامه توضیحات بیشتری خواهیم داد.

بالانس مثبت در مدیریت سرمایه

از طریق مدیریت سرمایه؛ باید سرمایه را به گونه‌ای تنظیم نمود که بتوان از آن سود دریافت کرد و یا تریدهایی انجام داد که مجموع آنها بالانس مثبت به وجود بیاورد. برای اینکه بالانس مثبت باشد باید به چند نکته دقت نمایید:

  • میزان سرمایه‌ای که وارد بازار کار می‌کنید.
  • سبد خریدی که سرمایه در آن تقسیم می‌شود.
  • نوع تریدی که انتخاب می‌کنید.
  • میزان ضرری که سیگنال خروج می‌دهد.
  • میزان سودی که سیگنال به شما می‌دهد.
  • سیستم کاری که تضمین‌کننده حفظ اصل سرمایه باشد.

میزان سرمایه و مدیریت آن

میزان سرمایه‌ای که یک کاربر وارد بازار کار می‌کند به چند چیز بستگی دارد؛

  • مشخص کردن نوع بازار کار؛ سهام، ارز و …
  • کشش بازار؛ باید کشش بازاری را که برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کنید، بسنجید.
  • ریسک تریدر؛ شما باید توان ریسک‌پذیری خود را بسنجید.
  • سطح مهارت تریدر؛ نسبت به سطح مهارت خود باید نوع ترید کردن را مشخص کنید.
  • میزان نیاز مالی روزانه؛ نیاز مالی در زندگی شخصی خود را مشخص و روی آن برنامه‌ ریزی کنید.

پیشنهاد : دوره حضوری آموزش ارز دیجیتال در شیراز

نکات طلایی مدیریت ریسک و سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال

اگه زمان کافی برای خواندن توضیحات بالا ندارید، نکات طلایی از مدیریت ریسک و سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال که خلاصه متن بالا هست رو براتون قرار میدم :

1- کل سرمایه تون رو توی بازار ارز دیجیتال قرار ندید

به هیچ عنوان تمام سرمایه تون رو توی یک بازار قرار ندید. فقط بخشی از سرمایه خودتون رو در بازار ارز دیجیتال بذارید و بخش های دیگه رو بعنوان مثال توی فارکس و طلا سرمایه گذاری کنید. شاید این سوال پیش بایدکه چند درصد از سرمایه رو توی هر بازار بذاریم؟؟؟؟ بستگی به شرایط هر بازار داره، اگه به عنوان مثال بازار کریپتو توی کف قیمتی خودش باشه خود من به شخصه 70 تا 80 درصد از سرمایه رو وارد می کنم.

اما اگر در محدود سقف قیمتی باشه، نهایتا 20 درصد وارد می کنم، و اونم با دیدگاه نوسان گیری.

2- مقدار کمی از سرمایه تون رو وارد بخش فیوچرز کنید

هر مقدار سرمایه ای که وارد بازار ارز دیجیتال کردید، سعی کنید نهایتا 10% برای فیوچرز و 90% رو برای اسپات در نظر بگیرید. (منظور از معاملات فیوچرز همون معاملات اهرمی هست. و لازم به ذکره که در معاملات اهرمی اگر مدیریت سرمایه رعایت نشه احتمال صفر شدن سرمایه تون وجود داره.)

3- با کل سرمایه تون وارد معامله ارز دیجیتال نشید (خرید پله ای)

در نظر بگیرید که 100 هزار دلار از سرمایه خودتون رو وارد بازار کردید و آماده هستید برای خرید،هرگز، هرگز و هرگز کل 100 هزار دلار رو یکجا خرید کنید، سرمایه رو به چند بخش تقسیم کنید، بعنوان مثال پله اول 30 هزار دلار بخرید، پله دوم 40 هزار دلار و مابقی هم پله سوم.

شاید سود کمتری بدست بیارید، ولی کاملا مطمئن تر خرید می کنید.

4- سودهای کوچیک اما مداوم از ارز دیجیتال بگیرید

دنبال یک شبه پولدار شدن در بازار کریپتو کارنسی نباشید، خیلی مهمه که این موضوع رو درک کنید. بجای فکر کردن به سودهای خیلی بزرگ و یک شبه پولدار شدن که ممکنه اطرافیان شما زیاد براتون تعریف کرده باشن، سعی کنید تمرکز کنید روی گرفتن سودهای کوچیک و مطمئن اما مداوم.

با توجه به سود مرکب با سودهای کوچیک اما مداوم، میتونید در بازار ارزهای دیحیتال در مدت زمان یکساله به جایگاه مالی بسیار خوبی برسید.

5- فقط روی یک ارز دیجیتال سرمایه گذاری نــکـنـید

مهم نیست که فرصت انجام یک معامله خاص چقدر وسوسه‌ کننده یا مثبت به نظر بیاید، شما هیچ‌وقت نباید تمام ارزش و سرمایه خود را در یک پروژه متمرکز کنید. به‌ طور معمول انتخاب ترکیبی از یک گروه دارایی (حتی ترکیبی از گروه‌های دارایی متفاوت در سبد سرمایه‌گذاری شما) برای سرمایه‌گذاری، تدبیر خوبی برای کاهش خسارات ناشی از نوسان‌های ناگهانی قیمت در یک صنعت یا بازار خاص است.

یه مثل معروف هست که میگن هیچوقت همه تخم‌مرغ‌ ها رو توی یک سبد قرار ندید. شما هم هیچوقت نباید تمام سرمایه گذاریتون رو فقط روی یک ارز انجام بدید. سعی کنید سرمایه خودتون رو بین چند ارز مطمئن تقسیم کنید. (جلوتر بهتون میگم به چه شکل این تقسیم ارز رو انجام بدید). با تقسیم سرمایه بین چند تا ارز، شما هم ریسک خودتون رو پایین تر میارید و هم این امکان وجود داره یکی از ارزهایی که خرید کردید رشد شارپی داشته باشه و سود خوبی بهتون بده. اما خب مدیریتش چندتا ارز به نسب یک ارز یه خورده زمان بر تر هست.

چرا گفتم ارز مطمئن؟؟؟ با توجه به اینکه بازار ارزهای دیجیتال بازار نوپایی هست، کلاهبرداری های زیادی توش اتفاق میفته، در لحظه نگارش این مقاله به تاریخ 1401/08/24 با مراجعه به وب سایت کوین مارکت کپ مشاهده می کنیم که 21 هزار و 750 ارز دیجیتال داریم و به جرات میشه گفت 90 درصدشون پروژه های اسکم هستند و میتونن منحل بشن. پس کاملا حواستون جمع باشه که درگیر کلاهبردای و پروژه های اسکم نشید.

6- گذاشتن حد سود و حد ضرر در مدیریت سرمایه

هیچوقت از حد سود و حد ضرر گذاشتن غافل نشید. زمانی که در شرایط معامله قرار میگیرید خیلی وضعیت متفاوت هست، ممکنه در رشدهای بازار طمع کنید و در ریزش ها دچار ترسید بشید. این موضوع خیلی مهمه که حد ضرر رو برای جلوگیری از ضرر بیشتر و حد سود یا حتی سیو سود رو برای از دست ندادن سود های خود حتما قرار دهید.

 

7- نقدینگی 20 درصدی برای فرصت های طلایی

برای مدیریت بهتر سرمایه همیشه 20 درصد از سرمایه خودتون رو نقد کنار بذارید تا در فرصت های طلایی که ممکنه در بازار پیش بیاد (مانندریزشهای شارپی که بارها اتفاق افتاده و تحلیل گران انگشت شماری پیش بینی کردن) نهایت استفاده رو ببرید.

 

یک پیشنهاد برای مدیریت سرمایه در ارزهای دیجیتال

  • 50% سرمایه برای ارزهای کم ریسک
  • 20% سرمایه برای ارزهای ریسک متوسط
  • 10% سرمایه برایارزهای پرریسک
  • 20% سرمایه طلایی همیشه نقد باشید

امیدواریم که مقاله مدیریت ریسک و سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال(کریپتو کارنسی) مورد توجه دوستان عزیز قرار گرفته باشد.

 

مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال

در مدیریت ریسک باید عوامل مختلفی همچون حد سود و حد ضرر و ریسک های سیستماتیک و غیر سیستماتیک را در نظر گرفت. قبل از اینکه به معرفی ریسک های احتمالی در بازار ارز دیجیتال بپردازیم، باید هدف خود را از مدیریت ریسک را تعیین کنید :

  •  شناسایی ریسک های احتمالی
  •  کاهش یا تعدیل ریسک ها
  •  ایجاد اصولی برای مدیریت ریسک و تصمیم گیری بهتر
  •  برنامه ریزی

به هر حال مدیریت ریسک بهترین روش برای جلوگیری از ضررهای احتمالی در هر پروژه است. با ارزیابی برنامه برای مشکلات بالقوه و راهبردهایی برای رفع آنها، شانس موفقیت تیم بهبود خواهد یافت. قبل از اینکه اقدام به مدیریت ریسک کنید باید تمام منابع مختلف ریسک را در نظر بگیرید. این منابع می تواند در شرایط بازار متغیر باشد. یکی از عواملی که در مدیریت ریسک اثرگذار است شامل، تعیین حد سود و حد ضرر است.

منظور از حد ضرر، شرایطی از بازار است که برای معامله تعیین می شود تا به عنوان یک سفارش تعریف شود که با رسیدن قیمت به یک سطح مشخص، دارایی مورد نظر برای جلوگیری از ضرر بیشتر به فروش می رسد تا معامله مورد نظر در بازار بسته شود. از این ابزار برای محدود کردن ضرر یا سود در معامله استفاده می شود زیرا از بین رفتن سود معامله هم نوعی از ضرر در بازار محسوب می شود.

مدیریت ریسک و سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال(کریپتو کارنسی)

مدیریت ریسک و سرمایه در بازار ارزهای دیجیتال(کریپتو کارنسی)

البته این نکته را در نظر داشته باشید که تعیین حد ضرر در معاملات کوتاه مدت و یا میان مدت کاربرد دارد، سرمایه گذاران نیز می توانند از این قابلیت استفاده کنند.

نکاتی که برای تعیین حد ضرر در معامله باید در نظر گرفت شامل :

  1. حد ضرر باید دارای نرخ پیروزی (نسبت R/R) قابل قبول در سابقه معاملات باشد. البته تعیین این نرخ کاملا وابسته به استراتژی معاملاتی فرد دارد.
  2. حد ضرر باید در سطحی باشد که اثبات کند نقطه ورود تریدر به معامله کاملا اشتباه است.
البته ممکن است در تعیین حد ضرر خطاهایی نیز اتفاق بیفتد که از جمله این خطاها می توان به انتخاب حریصانه و تعیین حجم نادرست معاملات اشاره کرد.

پارامتر دیگری که برای مدیریت ریسک باید در نظر گرفت، تعیین حد سود است. تعیین حد سود مطلوب برای هر معامله گر وابسته به استراتژی های معاملاتی هر فرد دارد. اما اگر بخواهیم حد سود را تعریف کنیم بدین معناست که زمانی که معامله گر در معامله خود به سوددهی می رسد و میزان آن سود برای وی مطلوب است، اقدام به بستن معامله و برداشت سود خود می کند. می توان برای تعیین حد سود در معامله از پارامترهای تحلیل تکنیکال و یا تحلیل فاندامنتال استفاده کرد.

پارامتر دیگری که باید در مدیریت ریسک در نظر گرفت، شناخت ریسک های سیستماتیک و غیر سیستماتیک است. ریسک سیستماتیک به شرایطی گفته می شود که مربوط به ریسک کل بازار است و این نوع ریسک غیر قابل حذف بوده و بر روی کل بازار و سهام یک شرکت و یا صنعت خاص تاثیر می گذارد.

به ریسک غیر سیستماتیک، ریسک مشخص نیز گفته می شود. این نوع ریسک یکی از انواع ریسک های سرمایه گذاری بوده که ناشی از ریسک منحصر به فرد شرکت و یا صنعتی خاص است که بر روی آن سرمایه گذاری می کنید. ریسک سیستماتیک را نمی توان با روش متنوع سازی حذف کرد. برای حذف این نوع ریسک باید از استراتژی تخصیص دارایی استفاده کرد. منظور از استراتژی تخصیص دارایی، قرار دادن مقداری از دارایی هایتان در سرمایه گذاری های مختلف است که تحت شرایط ریسک سیستماتیک مدیریت می شود.

اما به غیر از ریسک سیستماتیک، ریسک های غیر سیستماتیک نیز وجود دارد که ناشی از ریسک منحصر به فرد شرکت یا صنعتی است که در آن سرمایه گذاری انجام می شود.

ریسک غیر سیستماتیک مربوط به اخبار خاص یک سهم یا یک صنعت خاص است، به عنوان مثال زمانی که کارکنان یک شرکتی که در آن سرمایه گذاری می کنید اعتصاب می کنند، ریسک غیر سیستماتیک بر قیمت آن دارایی اثر می گذارد و از ارزش آن کم می کند. به ریسک غیر سیستماتیک، ریسک حذف شدنی نیز گفته می شود و می توان این نوع ریسک را با استفاده از متنوع کردن سبد سرمایه گذاری کاهش داد. در سبد ارز دیجیتالی که به خوبی تنوع بخشی انجام شده باشد، ریسک غیر سیستماتیک ناچیز بوده و می توان از آن صرف نظر کرد.

حتما بخوانید : آموزش ساخت ربات تریدر + معاملات الگوریتمی ارز دیجیتال با پایتون (زبان اصلی)

5/5 - (1 امتیاز)

راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام سورس باران عضو شوید.

صابر بوستانی

داستان من با دنیای برنامه‌ نویسی آغاز شد، و در ادامه به عنوان یک توسعه‌ دهنده نرم‌ افزار، طراح وب سایت و متخصص سئو، مهارت ‌های تکنیکی و تحلیلی خودم رو پرورش دادم. علاقه م به دنیای مالی منو به سمت یادگیری ترید و معامله‌گری سوق داد. و در حال حاضر در برنامه نویسی و معامله گری ارز دیجیتال انجام میدم. از سال 96 سعی کردم معامله گری در کریپتو رو یاد بگیرم. ترید و معامله گری برام پر از چالش و شکست‌ های متعدد بود. اما هر شکست، درسی ارزشمند برام داشت و من رو به یک تریدر و معامله گر قوی‌ تر و هوشمندتر تبدیل کرد. با پشتکار و یادگیری مداوم، تونستم به موفقیت‌های قابل توجهی دست یابم و به معامله گری موفق تبدیل بشم. در اینجا بزرگترین تجربیات و مهمترین دانش خودم رو در اختیار شما قرار میدم تا در مدت زمان کوتاه تر و شکست های کمتر در این مسیر به موفقیت برسید.

دوره صفر تا صد آموزش بین المللی لینوکس

دسته بندی موضوعات

آخرین محصولات فروشگاه

مشاهده همه

نظرات

بازخوردهای خود را برای ما ارسال کنید