قطعا تابحال برنامه نویسی فلاتر به گوش همه دوستان خورده،ولی تعدادی از افراد هستند که هنوز آشنایی ندارید در این زمینه. به همین خاطر در این مطلب مقاله فلاتر چیست؟ همه چیز راجب به برنامه نویسی فلاتر در سال 2020 رو از وب سایت آموزش برنامه نویسی سورس باران برای شما قرار دادیم.
فلاتر یا Flutter جهت توسعه برنامه های کاربردی برای Android، iOS، Windows، Mac، Linux، Google Fuchsia و وب استفاده می شود. نسخه اول Flutter با نام رمزگذاری شده “Sky” شناخته شد و روی سیستم عامل اندروید اجرا شد. این برنامه در اجلاس برنامه نویس Dart 2015 رونمایی شد، با هدف اعلام شده که قادر به ارائه مداوم با سرعت 120 فریم در ثانیه است
فلاتر چیست؟ همه چیز راجب به برنامه نویسی فلاتر در سال 2020
فریموورک متن باز فلاتر (Flutter ) توسط گوگل برای اولین در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد, این فریموورک به برنامه نویسان و توسعه دهندگان این امکان را میدهد که با یک بار نوشتن کد خروجی مخصوص اندروید و iOS برای اپلیکیشن خود بگیرند. در حال حاضر فلاتر امکان طراحی برنامه برای تمام پلتفرم های موبایل, وب و دسکتاپ را دارد. نکته مثبت Flutter نسبت به فریموورک های چند سکویی مثل زمارین و فون گپ خروجی Native اپلیکیشن می باشد به عبارت دیگر میان اپلیکیشن اندرویدی که با فلاتر توسعه داده میشود یا جاوا هیچ فرقی وجود ندارد.
زبان مورد استفاده در فریموورک Flutter زبان توسعه یافته توسط گوگل به نام دارت Dart می باشد که یک زبان شی گرا و سطح بالا با شباهت به جاوا می باشد. همچنین گوگل اطلاع داده است که در آینده زبان دارت و Flutter به عنوان بستر اصلی توسعه برای سیتسم عامل فیوشا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ساختار Flutter
در فریمورک Flutter تمام عناصر رابط کاربری یک ویجت هستند. ویجت ها نقش View ها در برنامه نویسی اندروید را دارند که شاید براتون آشنا باشه اگر قبلا کار کرده باشید. ویجت ها همچنین به دو نوع Stateless و Stateful تقسیم می شوند. اگر ویجتی که میخواید استفاده کنید نیازی به ذخیره سازی اطلاعاتی نداره از نوع Stateless بهتر هست که استفاده کنید. اما اگر ویجت رابط کاربری قرار هست که یک سری اطلاعات مختلف و ذخیره کند مثلا یک فرم ورود اطلاعات در این حالت شما باید حتما از ویجت های نوع Stateful استفاده کنید.
ویژگی های برنامه نویسی فلاتر (Flutter)
قابلیت Hot Reload در برنامه نویسی فلاتر
با استفاده از قابلیت Hot Reload سرعت شما در برنامه نویسی بسیار افزایش خواهد یافت.در این ویژگی نیاز نیست که هربار با ایجاد تغییر برای مشاهده آن مجددا کد های خود را کامپایل کنید بلکه Hot Reloading این کار و در سریع ترین زمان با ایجاد تغییرات لازم برای شما انجام خواهد داد.
قابلیت Reactive programming در برنامه نویسی فلاتر
فلاتر ویژگی های فریموورک های مختلف و تلفیق کرده و در اختیار شا قرار میدهد. یکی از این امکانات برنامه نویسی Reactive می باشد.
قابلیت استفاده مجدد کدها در برنامه نویسی فلاتر
یکی از ویژگی های فلاتر که باعث میشه سرعت توسعه شما افزایش پیدا کند قابلیت استفاده مجدد از کد ها می باشد. در واقع ویجت هایی که شما طراحی میکنید را میتونید داخل پروژه های بعدی خود نیز به راحتی استفاده کنید و تفاوتی ندارد که برای موبایل این کار و انجام میدید یا یک وب اپلیکیشن.
متن باز بودن فلاتر
متن باز یا اپن سورس بودن فلاتر باعث شده که برنامه نویسان مختلف این امکان و داشته باشند تا پکیج و کتابخونه های بسیار زیادی و برای استفاده عموم توسعه دهند.
عملکرد عالی برنامه نویسی فلاتر
در مقایسه با فریمورک React Native از نظر عملکرد این Flutter و زبان دارت هست که دست بالا را دارد. به دلیل اینکه هیچ نیازی به جاوا اسکریپت ندارید تا با کامپوننت های نیتیو ارتباط برقرار کند. همین کار باعث افزایش عملکرا و بهره وری اپلیکیشن می شود.
تجربه کاربری زیبا Flutter
تجربه کاربری فلاتر به شما این امکان و میدهد که بدون هیچ محدودیتی طرح های خود را عملی کنید و زمان زیادی را صرف یادگیری نحوه پیاده سازی آن نکنید. همچنین طراحان بدون در نظر گرفتن محدودیت های فنی میتوانند خلاقیت خود را بروز دهند و رابط های کاربری بسیار زیبا خلق کنند.
چرا برنامه نویسی فلاتر را یاد بگیرید؟
- فلاتر ساده برای یادگیری و استفاده
- تدوین سریع فلاتر : حداکثر بهره وری
- فلاتر ایده آل برای محصول های اولیه MVP
- مستندات خوب فلاتر
- جامعه رو به رشد فلاتر
فلاتر ساده برای یادگیری و استفاده
فلاتر یک چارچوب مدرن است و شما می توانید آن را حس کنید! ایجاد برنامه های تلفن همراه با آن ساده تر است. اگر از Java ، Swift یا React Native استفاده کرده اید ، متوجه خواهید شد که چگونه فلاتر متفاوت است. من شخصاً قبل از شروع استفاده از فلاتر توسعه برنامه های اپلیکیشن را دوست نداشتم. آنچه من در مورد فلاتر دوست دارم این است که شما می توانید یک برنامه بومی واقعی و بدون مجموعه کد ایجاد کنید.
تدوین سریع فلاتر : قابلیت Hot Reload
با تشکر از فلاتر می توانید کد خود را تغییر داده و نتایج را در زمان واقعی مشاهده کنید. آن را Hot-Reload می نامند. با هات ریلود زمان زیادی در توسعه اپلیکشین موبایل صرفه جویی خواهید کرد. اگر میزان تغییرات به هنگام کدنویسی شما زیاد باشد، شاید مجبور شوید بار دیگر برنامه را لود کنید. ولی برای تغییرات کوچک تغییرات را به صورت آنی و سریع در شبیه سازی اپلیکیشن مشاهده خواهید کرد.
ایده آل برای محصولات اولیه MVP
اگر می خواهید محصول خود را در اسرع وقت به سرمایه گذاران نشان دهید ، فلاتر انتخاب خوبی است.
- تهیه برنامه موبایل با فلاتر ارزانتر است زیرا نیازی به ایجاد و نگهداری دو برنامه موبایل (یکی برای IOS و دیگری برای Android) ندارید.
- متوجه تفاوت بین یک برنامه بومی و یک برنامه فلاتر نخواهید شد.
- زیبا است: می توانید به راحتی از ویجت های ارائه شده توسط فلاتر استفاده کرده و شخصی سازی کنید تا یک رابط کاربر ارزشمند برای مشتریان خود ایجاد کنید
آموزش های خوب فلاتر
برای فناوری جدید داشتن آموزشهای قابل قبول مهم است. می توانید از آموزش های فلاتر چیزهای زیادی بیاموزید، و همه موارد با مثالهای آسان برای موارد استفاده اصلی بسیار مفصل است. هربار که با یکی از ویجت های کد خود مشکلی داشتم، توانستم مستندات فلاتر را بررسی کنم و جواب آنجا بود.
حتما بخوانید : فیلم آموزش برنامه نویسی فلاتر (Flutter) صفر تا حرفه ای
جامعه رو به رشد فلاتر
فلاتر جامعه ای محکم دارد و این فقط آغاز است! همانطور که ممکن است بدانید، من دوست دارم دانش و محتوای مفید خود را در مورد برنامه نویسی در وب سایت خود به اشتراک بگذارم. باید بدانم که من در حال کار بر روی فناوری پر از پتانسیل با پشتیبان های زیادی هستم.
هنگامی که من شروع به استفاده از فلاتر کردم اولین کاری که من کردم جستجوی جوامع و به تعجب خودم … تعداد قابل توجهی وب سایت برای تبادل اطلاعات در مورد فلاتر وجود دارد. از مهمترین این وب سایت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
Flutter Awesome: لیستی عالی که بهترین کتابخانه ها و ابزارهای فلاتر را انتخاب می کند. این وب سایت مطالب روزانه را با نمونه های زیادی، الگوهای برنامه، مشاوره و موارد دیگر منتشر می کند. Flutter Awesome مخزن GitHub (به Flutter Awesome مرتبط است) با لیستی از مقالات، فیلم ها، مؤلفه ها ، برنامه های کاربردی و غیره. این همه widgets هستند: لیست گسترده ای از برنامه های ساخته شده با فلاتر.
Flutter Community: یک انتشارات متوسط که در آن می توانید مقالات، آموزشها و موارد دیگر دیگری پیدا کنید.
پشتیبانی اندروید استودیو و vs code از فلاتر
فلاتر در IDE های مختلف موجود است. دو ویرایشگر اصلی کد برای توسعه با این فناوری اندروید استودیو (IntelliJ) و VS Code هستند.
- Android Studio یک نرم افزار کامل با همه چیز در حال حاضر یکپارچه است. برای شروع باید افزونه های فلاتر و فلاتر را بارگیری کنید.
- VS Code ابزاری سبک است و همه چیز از طریق پلاگین های موجود در بازار قابل تنظیم است.
من از اندروید استودیو استفاده می کنم زیرا نیازی به پیکربندی بسیاری از موارد برای کار ندارم. شما در انتخاب IDE دلخواه خود آزاد هستید! اگر می خواهید فری لنسری را شروع کنید، باید به فکر استفاده از فلاتر باشید.
در سال ۲۰۲۰، من معتقدم که این فناوری در حال انفجار است و این بدان معناست که بسیاری از افراد در جستجوی توسعه دهندگان هستند که می دانند چگونه از آن استفاده کنند. بزرگترین سکوی آزاد کاران در فرانسه با نام مالت اخیراً روندهای فنی امسال را منتشر کرد. فلاتر بین سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ با افزایش ۳۰۳٪ در این پلتفرم روبرو شده است.
در زیر شرکتهایی که از فلاتر استفاده می کنند را مشاهده می نمایید :
- شرکت Google
- شرکت Groupon
- شرکت Alibaba
- شرکت Capital One
- شرکت Tencent
- شرکت Square
- شرکت Ebay
- شرکت BMW
- شرکت Dream11
- شرکت Sonos
- شرکت Nubank
- شرکت Emaar
سلام دنیا با برنامه نویسی فلاتر
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 |
import 'package:flutter/material.dart'; void main() => runApp(HelloWorldApp()); class HelloWorldApp extends StatelessWidget { @override Widget build(BuildContext context) { return MaterialApp( title: 'Hello World App', home: Scaffold( appBar: AppBar( title: Text('Hello World App'), ), body: Center( child: Text('Hello World'), ), ), ); } } |
مشاهده جلسات قبل معرفی زبان های برنامه نویسی
- زبان برنامه نویسی سی و سی پلاس پلاس
- معرفی زبان برنامه نویسی پایتون
- Ruby چیست؟ بررسی زبان برنامه نویسی روبی
- زبان برنامه نویسی PHP چیست؟
- زبان برنامه نویسی Lua چیست؟
- کاتلین (Kotlin) چیست؟ توضیح زبان برنامه نویسی کاتلین
- Ada چیست؟ معرفی زبان برنامه نویسی Ada
- زبان برنامه نویسی COBOL چیست؟ شرح کامل COBOL
- معرفی زبان برنامه نویسی Cython
- زبان برنامه نویسی Elixir چیست؟ معرفی کامل Elixir (الیکسیر)
- کاملترین معرفی زبان برنامه نویسی Groovy
- زبان برنامه نویسی Rust چیست؟ کاملترین معرفی زبان برنامه نویسی Rust
- زبان برنامه نویسی Scala چیست؟ معرفی،ویژگی ها و کاربرد Scala
- معرفی زبان برنامه نویسی Haskell
- معرفی زبان برنامه نویسی Lisp (لیسپ)
- معرفی زبان برنامه نویسی Prolog
- کاملترین معرفی زبان برنامه نویسی جاوا
- معرفی کامل زبان برنامه نویسی Perl و نمونه کد Perl
- WinJS چیست؟ معرفی کتابخانه WinJS
- SignalR چیست؟
- Orchard چیست؟
- انگولار جی اس چیست؟ معرفی کامل فریم ورک متن باز Angular JS
- معرفی زبان اسکریپتی Sass
- ExpressJS چیست؟ همه چیز راجب ExpressJS
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام سورس باران عضو شوید.
- انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹
دسته بندی موضوعات
- آموزش ارز دیجیتال
- آموزش برنامه نویسی
- آموزش متنی برنامه نویسی
- اطلاعیه و سایر مطالب
- پروژه برنامه نویسی
- رپورتاژ
- فروشگاه
- فیلم های آموزشی
- ++C
- ADO.NET
- Adobe Flash
- Ajax
- AngularJS
- apache
- ARM
- Asp.Net
- ASP.NET MVC
- AVR
- Bootstrap
- CCNA
- CCNP
- CMD
- CSS
- Dreameaver
- EntityFramework
- Go
- HTML
- IOS
- jquery
- Linq
- Mysql
- Oracle
- PHP
- PHPMyAdmin
- Rational Rose
- silver light
- SQL Server
- Stimulsoft Reports
- Telerik
- UML
- VB.NET&VB6
- WPF
- Xml
- آموزش های پروژه محور
- اتوکد
- الگوریتم تقریبی
- امنیت
- اندروید
- اندروید استودیو
- بک ترک
- بیسیک فور اندروید
- پایتون
- جاوا
- جاوا اسکریپت
- جوملا
- دلفی
- دوره های رایگان پیشنهادی
- زامارین
- سئو
- ساخت CMS
- سی شارپ
- شبکه و مجازی سازی
- طراحی الگوریتم
- طراحی بازی
- طراحی وب
- فتوشاپ
- فریم ورک codeigniter
- فلاتر
- کانستراکت
- کریستال ریپورت
- لاراول
- معماری کامپیوتر
- مهندسی اینترنت
- هوش مصنوعی
- یونیتی
- کتاب های آموزشی
- Android
- ASP.NET
- AVR
- LINQ
- php
- Workflow
- اچ تی ام ال
- بانک اطلاعاتی
- برنامه نویسی سوکت
- برنامه نویسی موبایل
- پاسکال
- پایان نامه
- پایتون
- جاوا
- جاوا اسکریپت
- جی کوئری
- داده کاوی
- دلفی
- رباتیک
- سئو
- سایر کتاب ها
- سخت افزار
- سی اس اس
- سی پلاس پلاس
- سی شارپ
- طراحی الگوریتم
- فتوشاپ
- مقاله
- مهندسی نرم افزار
- هک و امنیت
- هوش مصنوعی
- ویژوال بیسیک
- نرم افزار و ابزار برنامه نویسی
- وردپرس