فریم ورک آیونیک چیست؟ (ionic سکو توسعه موبایل)

فریم ورک آیونیک چیست؟ (ionic سکو توسعه موبایل)

در ادامه معرفی ابزار و زبان های برنامه نویسی در خدمت شما هستیم با مقاله فریم ورک آیونیک چیست؟ (ionic سکو توسعه موبایل) از وب سایت آموزش برنامه نویسی سورس باران. آیونیک یک کیت توسعه نرم‌افزار با منبع باز برای توسعه برنامه موبایل ترکیبی است که در سال ۲۰۱۳ توسط مکس لینچ، بن اسپری و آدام بردلی در شرکت Drifty ساخته شده‌ است.

نسخه اصلی در سال ۲۰۱۳ منتشر شد و برروی انگولار جی‌اس و Apache Cordova ساخته شده‌است. با این حال، آخرین نسخه به عنوان مجموعه ای از کامپوننت‌های وب مجدداً ساخته شد و به کاربر اجازه می‌داد هر سکو رابط کاربری مانند انگولار، ری‌اکت و ویو جی‌اس را انتخاب کند. همچنین امکان استفاده از اجزای آیونیک بدون هیچگونه سکو رابط کاربری را فراهم می‌کند. آیونیک با استفاده از فناوری‌های وب مانند اچ‌تی‌ام‌ال۵، سی‌اس‌اس CSS و Sass، ابزارها و خدماتی را برای توسعه برنامه‌های موبایل ترکیبی، رایانه رومیزی و برنامه‌های پیشرفته وب مبتنی بر فناوری‌ها و شیوه‌های نوین توسعه وب ارائه می‌دهد. به‌طور خاص، برنامه‌های تلفن همراه می‌توانند با این فناوری‌های وب ساخته شوند و سپس از طریق فروشگاه‌های برنامه‌های بومی توزیع شوند تا با استفاده از Cordova یا Capacitor روی دستگاه‌ها نصب شوند.

فریم ورک آیونیک چیست؟ (ionic سکو توسعه موبایل)

فریم ورک آیونیک که بر اساس جاوا اسکریپت نوشته شده است درصد کمی از برنامه نویس ها از اون استفاده میکنند. شاید مهم ترین دلیلش این باشه که دردسر های خاص خودش رو داره و این که کتابخونه های کمتری نسبت به react native و جاوا براش نوشته شده. و سختی در کار که اگر درگیرش بشید ترجیح میدید همون اول کار خیلی واردش نشید.

البته ionic امکانات جانبی هم داره که در ادامه به اون میپردازیم. این فریم ورک ۵ سال پیش (سال ۲۰۱۳) نسخه اولیه اون منتشر شد. از بدو معرفی ionic شاید خیلی ها به این فکر میکردن میتونه جایگزیت خوبی برای جاوا و اندروید استودیو باشه. اما خب درسته که ionic بیس اش با فریم ورک قدرتمند Angular هست و کسایی که js کارن خیلی باهاش راحت بودن. یعنی اگر کسی html5 – css – js بلد باشه به راحتی ساختار ionic رو درک میکنه.

مزایا فریم ورک آیونیک (ionic)

  • سرعت بالا در پیاده سازی
  • خروجی گرفتن برای اندروید و ios
  • بهره گیری از html -css- js
  • هسته Angular
  • cross platform
  • کدبیس ثابت برای پلتفرم‌های مختلف
  • استفاده از تکنولوژی‌های محبوب و یادگیری آسان
  • امکانات زیاد برای ادغام‌سازی قابلیت‌ها و پلاگین‌ها
  • تعداد المان‌های زیاد برای رابط کاربری و سرعت بالا در نمونه‌سازی
  • قابلیت‌های تستینگ

معایب فریم ورک آیونیک (ionic)

  • کتابخانه های کم
  • پیچیدگی در استفاده
  • وابستگی به cordova
  • عدم سازگاری با اندروید استودیو

خدمات و ویژگی‌ های آیونیک

آیونیک از Cordova و به تازگی، از افزونه‌های Capacitor برای دستیابی به ویژگی‌های سیستم عامل‌های میزبان از جمله دوربین، جی‌پی‌اس، چراغ قوه، و غیره استفاده می‌کند. کاربران می‌توانند برنامه‌های ساخته شده خود را برای اندروید، iOS، ویندوز، دسکتاپ (با الکترون) یا مرورگرهای مدرن سفارشی سازند. آیونیک امکان ساخت و توسعه برنامه‌ها را با استفاده از ابزارهای ساخت Cordova و Capacitor به وسیله یک دستور ساده خط فرمان ‘ionic’ را می‌دهد. آیونیک شامل مؤلفه‌های تلفن همراه، تایپوگرافی، پارادایم‌های تعاملی و پوسته پایه قابل توسعه ای است.

فریم وریک آیونیک چیست؟ (ionic سکو توسعه موبایل)

فریم ورک آیونیک چیست؟ (ionic سکو توسعه موبایل)

Ionic با استفاده از مؤلفه‌های وب، مؤلفه‌ها و روش‌های متفاوتی برای تعامل با آنها فراهم می‌کند. یکی از این مؤلفه‌ها، پیمایش مجازی، به کاربران این امکان را می‌دهد تا لیستی از هزاران مورد را بدون هیچ گونه بازدید عملکردی، از طریق لیست پیمایش کنند. یکی دیگر از مؤلفه‌ها، زبانه‌ها، یک رابط کاربری زبانه ای با پشتیبانی از ناوبری به سبک بومی و مدیریت وضعیت تاریخ ایجاد می‌کند.  علاوه بر SDK , Ionic همچنین خدماتی را ارائه می‌دهد که توسعه دهندگان می‌توانند از آنها برای فعال کردن ویژگی‌هایی مانند استقرار کد، ساخت خودکار استفاده کنند. Ionic همچنین IDE خاص خود را که با نام Ionic Studio تولید می‌شود، فراهم می‌کند. همچنین یک رابط خط فرمان (CLI) برای ایجاد پروژه‌ها را فراهم می‌کند. CLI همچنین به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد پلاگین‌های Cordova و بسته‌های فرانت اند، ارسال اعلان، تولید آیکن‌های برنامه و صفحه نمایش اسپلش را اضافه کنند، و باینری‌های بومی را بسازند.

تکنولوژی‌های Front-End و WebView در آیونیک

Ionic از تکنولوژی‌های فرانت-اند مانند HTML، CSS و Javascript استفاده می‌کند. همچنین برای توسعه اپلیکیشن‌ها از فریمورک Angular نیز بهره می‌گیرید. در حقیقت شیوه کاری Ionic به این صورت است که شما اپلیکیشن مورد نظرتان را با استفاده از Angular ساخته و سپس آن را در یک WebView نمایش می‌دهید. WebView یکی از کامپوننت‌های مهم مرورگر است، در Ionic این قابلیت را به شما می‌دهد تا بتوانید المان‌های یک اپلیکیشن مبتنی بر وب را به المان‌ محلی موبایل تبدیل کنید.

نقش Apache Cordova در Ionic

یکی دیگر از بخش‌های Ionic که وظیفه دسترسی پیدا کردن به گزینه‌های محلی را از طریق یکسری API فراهم می‌کند، پلاگین Apache Cordova است. Cordova نیز یک ابزار برای ساخت اپلیکیشن‌های موبایلی است،‌ اما این ابزار یکسری API مستقل برای ارتباط برقرار کردن با برخی گزینه‌های موبایل را دارد. از آنجایی که Ionic تنها یک WebView است که می‌تواند المان‌های رابط کاربری را تبدیل بکند، دسترسی به APIهای سخت‌افزاری ندارد. به همین خاطر Cordova را بمانند یک پلاگین در کنار خود نصب کرده و از قابلیت‌های آن برای دسترسی پیدا کردن به APIها استفاده می‌کند.

نقش Apache Cordova در Ionic

نقش Apache Cordova در Ionic

زمانی که شما قصد ایجاد یک اپلیکیشن را دارید باید مطمئن شوید که قابلیت استفاده از تمام APIهای سخت‌افزاری و… را دارید. به همین خاطر Ionic تصمیم گرفت تا از ويژگی‌های Apache Cordova به صورت کامل استفاده کند.

مقایسه React Native و Ionic

ریکت نیتیو چیست؟

ریکت نیتیو یک چارچوب منبع باز از فیس بوک است که مفاهیم توسعه وب را به سمت توسعه تلفن همراه به ارمغان می آورد. توسعه این برنامه ها در جاوا اسکریپت انجام می شود اما نتیجه آن یک برنامه Native است.

فریم ورک آیونیک چیست؟

آیونیک یک فریم ورک برای توسعه نرم افزار های موبایله که از کتابخونه ی محبوب Angular js درست شده. فریم ورک ایونیک یک چارچوب برای توسعه اپلیکیشن های موبایل بدون دونستن جاوایه که هدفش توسعه ی یک برنامه ترکیبی از چند زبان مختلف مثل HTML5 و CSS و جاوا اسکریپته.

مقایسه React Native و Ionic

بومی یا ترکیبی

آیونیک یک چارچوب توسعه ی ترکیبی است و از فناوری های وب برای نوشتن و ارائه برنامه استفاده می کند و برای دسترسی به ویژگی های بومی از پله های PhoneGap و Cordova استفاده می کند. سپس سعی می کند که رفتار های بومی خود را برای ارائه بهترین تجربه کاربر، تکرار کند. توسعه درReact Native عمدتا با جاوا اسکریپت انجام می شود و این به معنی است که بیشتر کد مورد نیاز برای شروع می تواند در سراسر سیستم عامل به اشتراک گذاشته شود. با این حال در صورتی که برنامه های ترکیبی با استفاده از HTML و CSS رندر شوند، React Native برای رندر از اجزای بومی استفاده خواهد کرد.

یکبار بنویسید، همه جا اجرا کنید

یک برنامه ترکیبی معمولی بدون در نظر گرفتن پلت فرم همان کد را اجرا خواهد کرد و این چیزی است که Ionic قادر به انجام ان است. هدف React Native این نیست که یک راه برای نوشتن یک بار فراهم کند و در همه جا اجرا شود. در عوض می خواهد توسعه دهندگان از اجزایی استفاده کنند که بهترین رفتار بومی با این پلت فرم را دنبال می کنند. با Ionic شما قطعا نباید نگران رفتار های خاص پلت فرم باشید اما با React Native ممکن است مجبور باشید برای کاربران خود به ارائه یک تجربه بی نظیر بپردازید.

پشته زبان

آیونیک یک چارچوب مبتنی بر Angular و جاوا اسکریپتی است و از قالب HTML برای نمایش آن ها استفاده می کند. React Native بر اساس چارچوب جاوا اسکریپتی ریکت عمل می کند و بنابراین از کد های جاوا اسکریپت استفاده می کند که شبیه HTML است. با Ionic شما در قلمرو کلاس های HTML و CSS فعالیت خواهید داشت اما با React Native شما باید یاد بگیرید که چگونه سبک و رابط کاربری خود را با استفاده از اجزای HTML ایجاد کنید.

تست در طول توسعه

هنگام ایجاد یک برنامه، بازخورد فوری بسیار مهم است. با IONIC شما بلافاصله می توانید برنامه خود را در مرورگر و دستگاه های تلفن همراه خود پیش نمایش دهید و آن را تست کنید. با استفاده از React Native نیز شما قادر خواهید بود نتیجه تغییرات را همان طور که رخ می دهند، ببینید و در این زمینه هر دو فریم ورک زیرک عمل می کنند.

نتیجه گیری

پس از مقایسه React Native و Ionic دیدیم که هر کدام از این دو فریم ورک دارای ویژگی های خاص خود هستند و نمی توان گفت یکی از دیگری برتری مطلق دارد. اما من استفاده از React Native را به دلیل سرعت و پاسخگو بودن، به Ionic ترجیح میدم. اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره مقایسه React Native و Ionic بدست بیارید، کافیه اینجا کلیک کنید.


 

 

مشاهده جلسات قبل معرفی زبان های برنامه نویسی

  1. زبان برنامه نویسی سی و سی پلاس پلاس
  2. معرفی زبان برنامه نویسی پایتون
  3. Ruby چیست؟ بررسی زبان برنامه نویسی روبی
  4. زبان برنامه نویسی PHP چیست؟
  5. زبان برنامه نویسی Lua چیست؟
  6. کاتلین (Kotlin) چیست؟ توضیح زبان برنامه نویسی کاتلین
  7. Ada چیست؟ معرفی زبان برنامه نویسی Ada
  8. زبان برنامه نویسی COBOL چیست؟ شرح کامل COBOL
  9. معرفی زبان برنامه نویسی Cython
  10. زبان برنامه نویسی Elixir چیست؟ معرفی کامل Elixir (الیکسیر)
  11. کاملترین معرفی زبان برنامه نویسی Groovy
  12. زبان برنامه نویسی Rust چیست؟ کاملترین معرفی زبان برنامه نویسی Rust
  13. زبان برنامه نویسی Scala چیست؟ معرفی،ویژگی ها و کاربرد Scala
  14. معرفی زبان برنامه نویسی Haskell
  15. معرفی زبان برنامه نویسی Lisp (لیسپ)
  16. معرفی زبان برنامه نویسی Prolog
  17. کاملترین معرفی زبان برنامه نویسی جاوا
  18. معرفی کامل زبان برنامه نویسی Perl و نمونه کد Perl
  19. WinJS چیست؟ معرفی کتابخانه WinJS
  20. SignalR چیست؟
  21. Orchard چیست؟
  22. انگولار جی اس چیست؟ معرفی کامل فریم ورک متن باز Angular JS
  23. معرفی زبان اسکریپتی Sass
  24. ExpressJS چیست؟ همه چیز راجب ExpressJS
  25. فلاتر چیست؟ همه چیز راجب به برنامه نویسی فلاتر در سال 2020
5/5 - (3 امتیاز)

راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام سورس باران عضو شوید.

صابر بوستانی

داستان من با دنیای برنامه‌ نویسی آغاز شد، و در ادامه به عنوان یک توسعه‌ دهنده نرم‌ افزار، طراح وب سایت و متخصص سئو، مهارت ‌های تکنیکی و تحلیلی خودم رو پرورش دادم. علاقه م به دنیای مالی منو به سمت یادگیری ترید و معامله‌گری سوق داد. و در حال حاضر در برنامه نویسی و معامله گری ارز دیجیتال انجام میدم. از سال 96 سعی کردم معامله گری در کریپتو رو یاد بگیرم. ترید و معامله گری برام پر از چالش و شکست‌ های متعدد بود. اما هر شکست، درسی ارزشمند برام داشت و من رو به یک تریدر و معامله گر قوی‌ تر و هوشمندتر تبدیل کرد. با پشتکار و یادگیری مداوم، تونستم به موفقیت‌های قابل توجهی دست یابم و به معامله گری موفق تبدیل بشم. در اینجا بزرگترین تجربیات و مهمترین دانش خودم رو در اختیار شما قرار میدم تا در مدت زمان کوتاه تر و شکست های کمتر در این مسیر به موفقیت برسید.

دوره آموزش طراحی وب سایت مدرسه با PHP و MySql

دسته بندی موضوعات

آخرین محصولات فروشگاه

مشاهده همه

نظرات

بازخوردهای خود را برای ما ارسال کنید