آموزش برنامه نویسی

آموزش برنامه نویسی

آموزش برنامه نویسی که میاد وسط معمولا تفکر هر فردی به یک سو کشیده میشه. وقتی میگیم آموزش برنامه نویسی یکی فکرش میره سمت برنامه نویسی تحت ویندوز، یکی برنامه نویسی تحت موبایل و یکی دیگه ممکنه بره سمت وب. مبحث برنامه نویسی بسیار بسیار گسترده هست که با توجه به تجربه ای که بنده دارم به دلیل گستردگی فراوان کاربرانی مبتدی هستن و میخوان زبان برنامه نویسی رو شروع بکنن سردر گم میشن و نمیدونن از کجا و با چه منبعی شروع کنن. توی این مطلب قصد داریم به کاربران مبتدی در انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب کمک نماییم و در ادامه به معرفی دو منبع مناسب جهت یادگیری برنامه نویسی بپردازیم. لطفا با ما همراه باشید…

آموزش برنامه نویسی چیست؟

این توضیح یک توضیح کاملا مبتدی هست و برای اینکه دوستان تازه کار کاملا بدونن برنامه نویسی چیه و چه کاری انجام میده به زبون خودمونی خدمتتون عرض می کنم که امیدوارم کاملا متوجه بشید. تصور کنید که به شما  کنترل یه ربات ساده رو بدن که کل کاراییش انجام 5 کار بیشتر نیست، مثلا

  • روشن شو(ON)
  •  یک گام به جلو برو(step)
  •  به اندازه دلخواه در جهت عقربه های ساعت بچرخ(rotate)
  •  جسم کوچک جلوت رو بردار(take)
  • خاموش شو(off)

خب الان اگه این ربات رو بذارن داخل یه اتاق و یه توپ کوچیک رو یه گوشه اتاق بندازن و بگن با این ربات این توپ رو بردار، احتمالا با چند حرکت باید این کارو انجام بدین. به این کاری که شما انجام میدید یه جورایی میگیم برنامه نویسی! البته اینجا شما فقط دکمه رو فشار میدید ولی حالتی را تصور کنید که شما بخواید همین رو بنویسید.

برنامه نویسی یه چیزی شبیه به همین کد های بالاست. برنامه نویسی یعنی نوشتن یه سری دستورات برای یه ماشین (کم فهم!) که این ماشین فقط اون دستورات رو می فهمه. حالا نکته اینجاست که شما می تونی این برنامه رو اینقدر خوب بنویسی که بهترین حات ممکن باشه و سریع به جواب برسی و می تونی هم نه این قدر بد و غیر بهینه برنامه بنویسی که دیر یا اصلا به جواب نرسی. مثلا تو همون مثال بالا شما می تونی جوری برنامه ریزی کنی که ماشین مستقیم به توپ برسه میشه هم 10 دور زد بعد رسید به توپه!

تعریفی دیگر از برنامه نویسی

برای درک بهتر از برنامه نویسی میتوان مثالی از نیاز به برنامه نویسی را مطرح کرد :
مثلا ” ، اگر شما با برنامه های کاربردی زیادی کار کنید بعد از یک مدت کنجکاو میشوید که این برنامه های کاربردی چگونه به وجود آمده اند یا شاید نیازتان به یک برنامه آنقدر زیاد باشد و اصلا نتوانید آن برنامه مورد نیاز خود را پیدا کنید ، مجبور میشوید به یک برنامه نویس مراجعه کرده و نیاز خور را به آن ارائه میکنید تا با پرداخت مبلغ هنگفتی آن برنامه را برای شما بنویسد .
مثالی دیگر اینکه ، مثلا ” شما کتابخانه مدرسه ای را در نظر بگیرید . خب در آن مسلما ” در آن کتابخانه تعدادی کتاب وجود دارد که این کتابها در موضوعات مختلفی طبقه بندی هستند . حالا فکر کنید مسئول این کتابخاه خواهد برنامه ای را برای مدیریت بهتر کتابخانه تهیه کند . آیا در بازار نرم افزاری است که لیست اعضا ، کتابها و …. مخصوص آن کتابخانه را داشته باشد ؟؟؟ پس مسئول کتابخانه باید چکار کند ؟؟؟
اینجا است که مفهوم برنامه نویس بهتر و روشنتر بیان می شود .

انواع زبانهای برنامه نویسی

1- زبان ماشین ( Machine Languages ) ” در برخی کتب بنام زبان سطح پایین نیز وجود دارد “

هر کامپیوتری میتواند به طور مستقیم فقط زبان ماشین خود را درک کند . زبان ماشین ، زبان ذاتی ” natural ” و منحصر به فرد یک کامپیوتر میباشد . برای مثال اینو بگم که زبان ماشین هر وسیله الکترونیکی فقط برای آن وسیله قابل استفاده است . لازم به ذکر است که درک زبان ماشین برای انسان سخت و یسار مشکل است . مثلا کد زیر اضافه کار را برمبنای حقوق محاسبه کرده و نتیجه بدست آمده را در grosspay ذخیره می کند .
+1300042774
+1400593419
+1200274027

2- زبان اسمبلی ( Assembly Languages ) ” در برخی کتب بنام زبان سطح میانی وجود دارد “

زمانی که کامپیوترها مورد استفاده عموم قرار گرفتند برنامه نویسی برای کسانی که با زبان ماشین برنامه نویسی میکردند بسیار خسته کننده و ملالت آور بود . این بود که برنامه نویسان برنامه ای را طراحی کردند که به جای برنامه نویسی با زبان ماشین ( کار با اعداد ) ، بتوان برنامه نویسی را به صورت رشته ها ( حروف ) ادامه داد . اینگونه که برای برنامه نویسی از حروف مخفف کلمات برای درک کامپیوتر از دستورات استفاده میشد . این حروف مبنای زبان اسمبلی هستند . اما باید این برنامه ها برای درک کامپیوتر به زبان ماشین تبدیل میشد که برای این کار برنامه ای به نام اسمبلر طراحی شد ، که کدهای نوشته شده ا زبان اسمبلی را به زبان ماشین تبدیل میکرد . کدی که در پایین مشاهده میکنید همان عملیت بالا را انجام میدهد .
Load basepay
Add overpay
Store grosspay

3- زبان های سطح بالا ( High-Level Languages )

درست است که زبان اسمبلی کار را برای برنامه نویسان که میخواستند با زبان ماشین برنامه نویسی کنند ، راحت تر میکرد اما دو عیب بزرگ هم داشت :
1- تبدیل کدها از زبان اسمبلی به زبان ماشین توسط اسمبلر به کندی صورت میگرفت . 2- برنامه نویس برای نوشتن برنامه ای که قرار است عملیات بسیار ساده ای را انجام دهد ، باید کدهای زیادی را می نوشت که باز هم این بسیار خسته کننده به نظر می آید . برای افزایش برنامه نویسی زبانهای سطح بالا توسعه پیدا کردند ، که با نوشتن یک خط کد می شد یک عملیت بسیار وسیعتری را نسبت به اسمبلی انجام داد . برنامه های مترجم که وظیفه ترجمه زبانهای سطح بالا به زبان ماشین را برعهده دارند کامپایلر نامیده میشوند . برای این است که زبان برنامه نویسی سطح بالا محبوبیت دارند و امروزه مورد استفاده قرار میگیرند ، نوشتن کد برنامه نویسی در آنها به زبان انگلیسی نزدیک است و در آن اعمال ریاضی به سادگی به کار میرود.
Grosspay = basepay + overtimepay

زبان برنامه نویسی مناسب

همونطور که در بالا هم خدمتتون عرض کردم مبحث برنامه نویسی کاملا گسترده هست، بطور قطع نمیشه گفت که کدوم زبان برنامه نویسی مناسب تر هست. ولی شما با توجه به روابط، موقعیت و شرایطتتون و همچنین با در نظر گرفتن قدرت و امکانات اون زبان مورد نظر میتونید انتخاب مناسبی داشته باشید. از طرفیم روز به روز شاهد پیشرفت بیشتری هستیم و می بینید که هر سال زبان برنامه نویسی جدیدی روانه بازار میشه که انتخاب رو سخت تر می کنه. متاسفانه برخی از افراد هم بخاطر منافع شخصی خودشون با مشاوره غلط به کاربرن باعث میشن که یک کاربر مبتدی از همون ابتدا راه رو اشتباه طی کنه. پس قبل از هرچیزی سعی کنید از فرد کاملا باتجربه ای مشاوره بگیرید.

ابتدا ما باید بدونیم هدفمون از برنامه نویسی چیه، یا اصلا جدا از هدف باید بدونیم علاقه مون توی چه زمینه ای هست (قطعا در موفقیت شما تاثیر زیادی داره.) و بعد میریم سراغ انتخاب زبان مناسب. که تیم برنامه نویسی سورس باران بصورت 24 ساعت با تلفن های ثابت و همراه ، همچنین از طریق ایمیل و در تلگرام در خدمت شما دوستان هست تا با مشاوره کاملا رایگان شما رو در مسیر بهتر قرار بده.

07136472808

09107011180

info@sourcebaran.com

منابع آموزش برنامه نویسی

1 – آموزش برنامه نویسی سورس باران

منابع زیادی در اینترنت وجود داره که معمولا مفید واقع شدن ولی در این بخش به معرفی دو منبع آموزشی که هر دو توسط تیم ما ارائه میشه می پردازیم.

ما فعالیتمون رو از سال 89 شروع کردیم و خوشحالیم که و بسایتمون 95 درصد از مطالبش رو بطور رایگان به سطح و کیفیت بالا ارائه داده و فقط 5 درصد فروشی بوده. از هر زبان برنامه نویسی که آموزشی بخواید مطمئن باشید که پیدا می کنید، فقط کافیه که بر خلاف برخی از دوستان که کم دقت هستن کمی توجه کنید. اصلی ترین بخش وب سایت قسمت دسته بندی در سایدبار سمت راست هست، که اونجا میتونید موضوعات مختلف رو انتخاب و تمامی مطالب زیر مجموعه ش رو مشاهده و دانلود نمایید.

بطور کلی از 3 بخش میتونید مطالب مورد نظرتون رو پیدا کنید :

  1. بخش دسته بندی وب سایت در سایدبار سمت راست (مهمترین بخش)
  2. بخش جستجو وب سایت در بالای سایت
  3. بخش مطالب مرتبط در انتهای هر پست

[box title=”برخی از مباحث بخش فیلم های آموزشی سورس باران “]

  1. آموزش الگوریتم و فلوچارت (لینک)
  2. آموزش برنامه نویسی اندروید (لینک)
  3. آموزش برنامه نویسی آی او اس (لینک)
  4. آموزش برنامه نویسی سی پلاس پلاس (لینک)
  5. آموزش برنامه نویسی پایتون (لینک)
  6. آموزش برنامه نویسی اسمبلی (لینک)
  7. آموزش برنامه نویسی سی شارپ (لینک)
  8. آموزش برنامه نویسی جاوا (لینک)
  9. آموزش برنامه نویسی EntityFramework (لینک)
  10. آموزش برنامه نویسی SQL Server (لینک)
  11. آموزش برنامه نویسی MySql (لینک)
  12. آموزش برنامه نویسی Oracel (لینک)
  13. آموزش برنامه نویسی Html (لینک)
  14. آموزش برنامه نویسی CSS (لینک)
  15. آموزش برنامه نویسی ASP.NET & ASP.NET MVC (لینک)
  16. آموزش برنامه نویسی PHP (لینک)
  17. آموزش برنامه نویسی جاوا اسکریپت (لینک)
  18. آموزش برنامه نویسی جی کوئری (لینک)
  19. آموزش برنامه نویسی بوت استرپ (لینک)
  20. آموزش برنامه نویسی Ajax (لینک)
  21. آموزش لاراول (لینک)
  22. آموزش وردپرس (لینک)
  23. آموزش جوملا (لینک)
  24. آموزش Codigniter (لینک)
  25. آموزش سئو (لینک)
  26. آموزش ادوبی فلش (لینک)
  27. آموزش فتوشاپ (لینک)
  28. لیست کتاب های آموزشی (لینک)
  29. لیست پروژه های برنامه نویسی (لینک)
  30. لیست نرم افزار و ابزارهای برنامه نویسی (لینک)

نکته 1 : دسته بندی های معرفی شده فقط بخشی از کل دسته بندی موضوعات بوده که جهت مشاهده مطالب هر موضوع باید روی لینک مورد نظر کلیک نمایید.

نکته 2 : بهتره که برای مشاهده کل دسته بندی ها مانند تصویر زیر به قسمت دسته بندی در سایدبار سمت راست و بالا مانند تصویر زیر مراجعه نمایید.(با کلیک روی هر دسته بندی موضوعات باز خواهد شد)

[/box]

2 – آموزش برنامه نویسی لرن بست

وب سایت لرن بست تقریبا نوپا بوده و برخلاف سورس باران معمولا داری مطالب اکثرا غیر رایگان هست ولی با کیفیت و سطح مناسب. این وب سایت دارای رابط کاربری عالی و محیطی ساده و شیک هست که با دو کلیک به آموزش مورد نظرتون خواهید رسید. زمینه فعالیت لرن بست هم مانند سورس باران آموزش برنامه نویسی بوده که تقریبا تمام زبان های برنامه نویسی : تحت وب ، تحت ویندوز، تحت موبایل و … رو ساپورت کرده و هر هفته چند دوره آموزشی منتشر می نماید. که به زودی به روزی 1 دوره افزایش پیدا خواهد کرد.

امیدورایم که این مطلب مورد توجه دوستان قرار گرفته باشید.

برای تازه شدن دیر نیست

موفق و پیروز باشید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام سورس باران عضو شوید.

صابر بوستانی

داستان من با دنیای برنامه‌ نویسی آغاز شد، و در ادامه به عنوان یک توسعه‌ دهنده نرم‌ افزار، طراح وب سایت و متخصص سئو، مهارت ‌های تکنیکی و تحلیلی خودم رو پرورش دادم. علاقه م به دنیای مالی منو به سمت یادگیری ترید و معامله‌گری سوق داد. و در حال حاضر در برنامه نویسی و معامله گری ارز دیجیتال انجام میدم. از سال 96 سعی کردم معامله گری در کریپتو رو یاد بگیرم. ترید و معامله گری برام پر از چالش و شکست‌ های متعدد بود. اما هر شکست، درسی ارزشمند برام داشت و من رو به یک تریدر و معامله گر قوی‌ تر و هوشمندتر تبدیل کرد. با پشتکار و یادگیری مداوم، تونستم به موفقیت‌های قابل توجهی دست یابم و به معامله گری موفق تبدیل بشم. در اینجا بزرگترین تجربیات و مهمترین دانش خودم رو در اختیار شما قرار میدم تا در مدت زمان کوتاه تر و شکست های کمتر در این مسیر به موفقیت برسید.

پکیج آموزش پیشرفته ASP.NET Core + طراحی فروشگاه اینترنتی

دسته بندی موضوعات

آخرین محصولات فروشگاه

مشاهده همه

نظرات

  1. سلام
    خسته نباشید میکم بابتسایت عالی و مدیریتی که باعث شده یکی از بهترین ها باشید.
    چند تا مشکل هست توی سایت که اونها رو با شما در میون میزارم
    1- هر بار که بخواهیم صفحه از سایت رو سیو کنیم فیلم معرفی سایت در شبکه سه هم باهاش دانلود میشه که حسابی حجم می خوره و با کلی مشکل باید جلوی دانلود شدندش رو بگیریم و اگه حواسمون نباشه باید 15 مگ رو بی خیال بشیم.
    2- مطالب مرتبط که زیر هر پست میاد، معمولا دچار مشکل هست برای مثال جلسه سوم یک آموزش میاد ولی دو جلسه قبل خبری ازشون نیست.
    3-این البته جز مشکلات نیست و یک پیشنها هستش و اینکه اگه یک مطلب یا آموزشی ستفاده می کنید که جای دیگه تولید شده خوبه که منبعش رو بگید تا اگه کسی عجله داره یا زمانش رو داره مطالب رو سریعتر پیگیری کنه، مثلا آموزش سی پلاس پلاس که گذاشتین همه ی قسمت هاش جاهای دیگه و در منبع اصلی موجوده.
    با سپاس

    • سلام و عرض ادب خدمت شما.
      ممنون از نظرتون، خب به ترتیب خدمت شما عرض می کنم.
      1 – حجم خیلی زیادی نیست 13 مگابایته فک کنم، ولی با این وجود خودتون میتونید در زمان سیو صفحه کاری کنید که ویدئو دانلود نشه.
      2 – کلا مطالب مرتب ابزاری نیست که دقت بالایی داشته باشه.فقط یه ابزاری برای راهنمایی بیشتر کاربران،بارها روی سایت اعلام کردیم (حتی توی همینست) که بهترین حالت دسته بندی هست که از اونجا بطور دقیق میتونید پیدا کنید. و اما یه توضیح دیگه هم بدم بهتون،وقتی شما می فرمایید جلسه 3 رو نشون میده و 2 جلسه قبل رو نشون نمیده هرچند که همیشه اینطوری نیست ولی روی جلسه 3 که کلیک کنید 2 جلسه قبل هم در مطالب مرتبط لسه 3 موجود هست. (اما بازم بهترین حالت دسته بندی )
      3 – مطمئنید که اینجور نیست؟؟؟ قبل از هرچیزی از شما تقاضا دارم که یه بررسی کنید مطالب سایت رو. و از طرفی همین دوره سی پلاس پلاس که میگید اولین منبعی که منتشرش کرد خود ما بودیم، حدودا سال 90 روی سایت منتشر شد بصورت یکجا که هنوزم قابل دانلوده،و مدارکشم موجوده که بعدها متاسفانه سایت های دیگه اومدن کپی گرفتن، چون کاربران زیاد تقاضا داشتن امسال هم بصورت جلسه ای منشر کردیم.
      و راجب به منبعشم (1 – مهندس بازرگان همین ویدئو رو داشتن که توی عنوان هم ذکر شده آموزش سی پلاس پلاس مهندس بازرگان 2 – زمانی که ما با ایشون کلاس داشتیم این ویدئو رو پر کردن و در اون زمان طبق گفگویی که ما با ایشون داشتیم منتشر کردیم)
      برای همین موارد هست که خواهشا و عاجزانه از شما تقاضا دارم قبل از مطرح کردن هر نظری ابتدا مطمئن بشید بعد ارسال نمایید.
      با این وجود بازم ممنون از شما مرتضی عزیز که با نظراتتون ما رو در مسیر بهتر قرار میدید
      موفق و پیروز باشید

بازخوردهای خود را برای ما ارسال کنید