ریسک فری در فارکس و بازارهای مالی چیست؟

ریسک فری در فارکس و بازارهای مالی چیست؟

در بازارهای مالی که قابلیت نقدشوندگی بالایی دارند، روند قیمت‌ها به سرعت تغییر می‌کند. اگر روند تغییر قیمت‌ها برخلاف انتظار معامله‌گران پیش برود و رویای شیرین کسب سود، تبدیل به کابوس از دست دادن سرمایه شود چه باید کرد؟ آیا راهی وجود دارد که بتوان ریسک از دست دادن سرمایه را در معاملات به حداقل رساند؟ در این مقاله همراه ما باشید تا راه حل‌ها را در قالب ریسک فری کردن معاملات در بازار فارکس بررسی کنیم.

ریسک فری در فارکس چیست؟

در ابتدا خوب است یکبار چیستی بازار فارکس را باهم مرور کنیم؛ اگر بخواهیم به سوال بازار فارکس چیست به زبان ساده پاسخ دهیم باید گفت بازار تبادل ارزهای خارجی (Forex)، میدان نبردی پویا و بی‌رحم برای تبادل ارزهای مختلف جهان است که در آن، غول‌های مالی و معامله‌گران خرد به رقابت نفس‌گیر می‌پردازند.

این بازار غیرمتمرکز و عظیم، ارزها را در گردابی از عرضه و تقاضا به هم می‌آمیزد و زمینه‌ای برای کسب سودهای هنگفت و ضررهای کمرشکن فراهم می‌کند. در این بازار که طلوع و غروب خورشید معنا ندارد، نوسانات لحظه‌ای قیمت ارزها، آدرنالین معامله‌گران را به اوج می‌رساند. تحلیل‌های فاندامنتال و تکنیکال، ابزارهای همیشگی فعالان بازار فارکس هستند تا شاید بتوانند رمزگشای رازِ جهت حرکت قیمت‌ها باشند.

Risk free در معاملات فارکس به معنای معامله‌ی خالی از ریسک است. عملا در بازارهای مالی چنین چیزی ممکن نیست؛ زیرا در هر معامله‌ای، ریسک هر قدر کم، اما هم‌چنان وجود دارد و ترس از دست دادن دارایی، سرمایه‌گذاران را مضطرب می‌کند. شما هر قدر که به عنوان یک تریدر، تحلیل درستی از روند قیمت‌ها در فارکس داشته باشید، قیمت ارزها می‌تواند به دلیل اخبار ناگهانی و اتفاقات غیر منتظره دست‌خوش تغییراتی مغایر با پیش‌بینی شما شود.

در نتیجه هیچ معامله‌ای خالی از ریسک نیست اما اصطلاح ریسک فری در بازار فارکس به معنای رساندن میزان ریسک ترید به حداقل مقدار ممکن از طریق در پیش گرفتن استراتژی‌های معاملاتی مناسب است. ما با استفاده از استراتژی ریسک فری سرمایه‌ی خود را در مقابل ضررهای احتمالی تا جای ممکن ایمن می‌کنیم. ریسک فری کردن معاملات از طریق شناسایی عوامل تاثیرگذار بر معاملات و روند بازار انجام می‌پذیرد.

استراتژی‌های تعیین حد ضرر برای ریسک فری کردن معاملات

تعیین کردن حد ضرر (stop loss) برای معاملات فارکس، یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین استراتژی‌هایی است که برای کاهش ریسک و از دست ندادن سرمایه در ترید فارکس انجام می‌دهیم. تعیین حد ضرر یکی از ابزارهایی است که بروکرها و پلتفرم‌های معاملاتی برای کنترل هرچه بیشتر معامله در اختیار تریدرها قرار می‌دهند.

ریسک فری در فارکس

ریسک فری در فارکس

این ابزار با بستن معامله در قیمتی که شما مشخص می‌کنید، جلوی از دست دادن هر چه بیش‌تر سرمایه‌تان را در زمانی که بازار در جهت مخالف پیش‌بینی‌های شما حرکت می‌کند، می‌گیرد. روش‌های مختلفی برای تعیین حد ضرر معاملات استفاده می‌شود که در ادامه به دو مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

تعیین حد ضرر در نقطه ورود

یکی از راحت‌ترین روش‌ها برای ریسک فری کردن معاملات در فارکس تعیین حد ضرر در نقطه ورود است. زمانی که پوزیشن شما وارد سود شد، می‌توانید حد ضرر خود را به نقطه‌ی ورود به معامله جابجا کنید؛ البته با توجه به اینکه صرافی از شما درصدی بابت کارمزد معامله دریافت می‌کند بهتر است حد ضرر را کمی بالاتر از نقطه‌ی ورود در نظر بگیرید.

باید توجه داشته باشید که حتماً در زمانی که معامله به سود مناسبی رسید حد ضرر را جابجا کنید، زیرا در غیر‌ این‌صورت ممکن است با یک نوسان کوچک معامله بسته شود. متخصصان توصیه می‌کنند زمانی که به حد سود اول TP1 رسیدید این کار را انجام دهید.

استفاده از حد ضرر متحرک Trailing stop

در این روش شما بر اساس حرکت بازار حد ضرر معامله‌ی خود را تنظیم می‌کنید؛ یعنی با تغییرات قیمت، حد ضرر شما نیز حرکت می‌کند. با استفاده از این روش می‌توانید سود به دست آمده در هر مرحله را ذخیره کرده و در صورت حرکت بازار در خلاف جهت انتظار، از زیان‌های شدید جلوگیری کنید. استفاده از حد ضرر متحرک یکی از استراتژی‌های تعیین حد ضرر برای ریسک فری در فارکس است.

تاثیر کاهش حجم معامله بر ریسک فری کردن معاملات

همان‌طور که از عنوان این تکنیک پیداست، بستن بخشی از حجم پوزیشنی که در آن شرکت دارید، می‌تواند ریسک شما را به همان اندازه کاهش دهد. در این روش، اغلب معامله‌گران پس از ورود به سود، حجم معامله‌ی خود را به نصف می‌کاهند. چنانچه فکر می‌کنید ادامه‌ی روند بازار برخلاف وضعیت پوزیشن شماست، با بستن بخشی از معامله، ریسک ضرر و زیان را به میزان قابل توجهی می‌توان کاهش داد.

کاهش حجم معامله با استفاده از متاتریدر

شما با استفاده از متاتریدر به راحتی می‌توانید حجم معاملات خود را به میزان مورد نظر کاهش دهید و بخشی از سود خود را سیو کنید. برای استفاده از ابزار حجم،  با دو بار کلیک کردن بر روی یک معامله‌ی باز، صفحه‌ی مربوط به تنظیمات سفارش (order) باز می‌شود که یکی از گزینه‌های آن حجم یا volume است. در پنجره‌ی order و در قسمت type گزینه‌ی market execution را انتخاب کرده و با استفاده از والیوم، حجم معامله را به میزان دلخواه تغییر دهید. با زدن دکمه‌ی close میزانی از حجم معامله که تعیین کرده‌اید بسته شده و سود آن به حساب شما اضافه می‌شود.

استفاده از نسبت ریسک به ریوارد

یکی دیگر از تکنیک‌هایی که در ریسک فری کردن معاملات فارکس از آن استفاده می‌کنیم مفهوم ریسک به ریوارد و تعیین مقدار مناسب آن است. در ادامه این مفهوم را در جهات مختلف بررسی می‌کنیم.

استفاده از نسبت ریسک به ریوارد

استفاده از نسبت ریسک به ریوارد

مفهوم ریسک به ریوارد Risk to reward ratio

ریسک به ریوارد یک معیار مهم برای سنجش میزان ریسک و مدیریت سرمایه‌ی معامله‌گران است. این نسبت، مقدار سرمایه‌ای که معامله‌گر وارد معامله می‌کند و به عبارت دیگر روی آن ریسک می‌کند را با سود احتمالی که به دست می‌آورد، مقایسه می‌کند.

یعنی ریسک به ریوارد میزان سود احتمالی را با میزان ضرر احتمالی می‌سنجد. اگر شما در یک معامله 200 دلار را وارد کنید و حد احتمالی سودتان 800 دلار باشد نسبت ریسک به ریوارد در این معامله 1:4 است. متخصصین فارکس توصیه می‌کنند که در معاملات خود حداقل میزان ریسک به ریوارد را 1:2 در نظر بگیرید.

تعیین نسبت ریسک به ریوارد چگونه در ریسک فری کردن معاملات به ما کمک می‌کند؟

نسبت ریسک به ریوارد به ما نشان می‌دهد که انتظار سود ما از معامله، تا چه حد در مقایسه با ریسک ضرر مورد انتظار،  بیش‌تر است و فاصله دارد. شما با در نظر گرفتن میزان مناسبی از این شاخص می‌توانید به ریسک فری کردن معاملات فارکس خود کمک کنید.

با در نظر گرفتن میزان فرضی ریسک به ریوارد 2 شما انتظار دارید در صورتی که معاملاتتان با سود بسته شود، دو برابر مقداری که اگر ضرر کنید سرمایه‌ی خود را از دست می‌دهید، سود کنید. حال اگر در 10 معامله، 5 معامله با سود و 5 تای دیگر با ضرر بسته شوند، شما 10 واحد سود و 5 واحد متضرر خواهید شد.

یعنی با وجود اینکه معاملاتتان به تعداد مساوی با سود و ضرر بسته شده‌اند، هم‌چنان از بازار سود کسب کرده‌ و ضرری را متحمل نشده‌اید. این‌گونه با استفاده از نسبت ریسک به ریوارد می‌توان به ریسک فری شدن معاملات کمک کرد.

سخن آخر

در بازاری که سرمایه‌ی شما ممکن است با یک کندل سبز یا قرمز افزایش یابد و یا به طور کامل از بین برود، مدیریت ریسک معاملات، امری تعیین کننده است. ریسک فری به شما کمک می‌کند تا با کم‌ترین میزان ریسک، برای به دست آوردن سود در بازار فارکس سرمایه‌گذاری کنید.

تعیین حد ضرر، استفاده از ریسک به ریوارد مناسب و کاهش حجم معاملات تکنیک‌هایی برای ریسک فری کردن و مدیریت هرچه بهتر ریسک سرمایه‌گذاریتان  هستند.

5/5 - (1 امتیاز)

راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام سورس باران عضو شوید.

صابر بوستانی

داستان من با دنیای برنامه‌ نویسی آغاز شد، و در ادامه به عنوان یک توسعه‌ دهنده نرم‌ افزار، طراح وب سایت و متخصص سئو، مهارت ‌های تکنیکی و تحلیلی خودم رو پرورش دادم. علاقه م به دنیای مالی منو به سمت یادگیری ترید و معامله‌گری سوق داد. و در حال حاضر در برنامه نویسی و معامله گری ارز دیجیتال انجام میدم. از سال 96 سعی کردم معامله گری در کریپتو رو یاد بگیرم. ترید و معامله گری برام پر از چالش و شکست‌ های متعدد بود. اما هر شکست، درسی ارزشمند برام داشت و من رو به یک تریدر و معامله گر قوی‌ تر و هوشمندتر تبدیل کرد. با پشتکار و یادگیری مداوم، تونستم به موفقیت‌های قابل توجهی دست یابم و به معامله گری موفق تبدیل بشم. در اینجا بزرگترین تجربیات و مهمترین دانش خودم رو در اختیار شما قرار میدم تا در مدت زمان کوتاه تر و شکست های کمتر در این مسیر به موفقیت برسید.

دوره آموزش طراحی فروشگاه اینترنتی بدون کد نویسی در 8 ساعت
  • انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۳

دسته بندی موضوعات

آخرین محصولات فروشگاه

مشاهده همه

نظرات

بازخوردهای خود را برای ما ارسال کنید