با دومین جلسه از دوره آموزش پایتون در خدمت شما هستیم. در این جلسه آموزش کار با متغیرها در برنامه نویسی پایتون رو برای شما دوستان عزیز قرار دادیم. پایتون (Python) یک زبان برنامه نویسی تفسیری ، داینامیک و شی گرا است که می توان از آن در نرم افزار ها و تکنولوژی های متنوع بهره برد.
متغیر صرفا فضاهای رزرو شده در حافظه هستند که مقادیری را در آن ها ذخیره می کنیم، بدین معنا که در زمان ایجاد یک متغیر، بخشی از حافظه اشغال شده و به آن متغیر تخصیص داده می شود. بسته به نوع داده ای متغیر، مفسر بخشی از حافظه را رزرو کرده و تصمیم می گیرد چه مقداری در حافظه ی تخصیص داده شده، ذخیره گردد. بنابراین، با تخصیص نوع داده های مختلف به متغیرها، می توانید اعداد صحیح (integer)، اعداد اعشاری (decimal) یا character در این متغیرها ذخیره کنید.
متغیرها در برنامه نویسی پایتون
متغیر ها (Variables) در پایتون در واقع ظروف یا خانه هایی از حافظه هستند که داده ها را در خود ذخیره می کنند.
تعریف متغیر در برنامه نویسی پایتون
برخلاف دیگر زبان های برنامه نویسی، هیچ دستوری برای تعریف متغیر در پایتون وجود ندارد. متغیر ها در پایتون در هنگام اختصاص اولین مقدار به آن ایجاد می شود:
همچنین نیازی به تعریف نوع متغیر در پایتون نیست و یک متغیر می تواند نوع داده خود را عوض کند:
نامگذاری متغیر ها در برنامه نویسی پایتون
یک متغیر می تواند یک نام کوتاه مانند x و y یا نام طولانی تری داشته باشد. در زیر به قوانین نام گذاری متغیر ها در برنامه نویسی پایتون اشاره کرده ایم:
- نام متغیر باید با یک حرف یا آندرلاین _ آغاز شود
- نام متغیر نمی تواند با عدد آغاز شود
- نام متغیر می تواند شامل کاراکتر های حرف و عدد و آندرلاین _ باشد
- متغیر ها به بزرگی و کوچکی حروف حساس هستند (به عنوان مثال دو متغیر age و Age با متفاوت از هم هستند)
پیشنهاد ویژه : آموزش طراحی وب سایت با پایتون
نمایش متغیرها در برنامه نویسی پایتون
اغلب از دستور یا تابع ()print برای نمایش و چاپ مقادیر استفاده می شود. برای ترکیب متن و متغیر می توانیم از عملگر + استفاده کنیم:
همچنین می توانید از این عملگر برای متغیری به متغیر دیگر استفاده کنید:
این عملگر برای اعداد به عنوان یک عملگر محاسباتی جمع استفاده می شود:
اگر شما سعی کنید تا یک رشته و عدد را با هم ترکیب کنید، پایتون خطا می دهد. به کد زیر توجه فرمایید منجر به خطا خواهد شد:
تخصیص مقادیر به متغیرها در برنامه نویسی پایتون
برای تخصیص حافظه، در پایتون نیازی به اعلان صریح متغیر نیست. زمانی که مقداری را به متغیر انتساب می دهد، اعلان به صورت خودکار رخ می دهد. مانند زبان های برنامه نویسی دیگر، انتساب مقدار به متغیر توسط علامت مساوی ” = ” صورت می پذیرد.
عملوندی (operand) که در سمت چپ عملگر (operator) ” = ” قرار می گیرد، اسم متغیر و عملوندی که در سمت راست عملگر ” = ” قرار می گیرد، مقداری است که در متغیر ذخیره می شود.
مثال:
در اینجا، 100، 1000.0و “John” همگی مقادیر تخصیص داده شده به ترتیب به متغیرهای counter، miles و name هستند. کد بالا نتیجه ی زیر را بدست می دهد:
مشاهده لیست جلسات قبل آموزش پایتون
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام سورس باران عضو شوید.